2011. június 26., vasárnap

Őszibarackos-tejfölös sütemény



Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 4 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja és 2 kiskanál citromlé,
a töltelékhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 6 evőkanál cukor, + 5 dkg cukor, 1 nagy doboz tejföl (350 gramm), 4 tojásfehérje, kb. 70 dkg őszibarack, 
a tetejére: 1 tojás a kenéshez.

Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingporokat a tejjel és a 6 kanál cukorral állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ha langyosra kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a maradék cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is hozzákeverjük. A barackokat meghámozzuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez.
Az egyik tészta darabot kisodorjuk, a tepsibe (20x35 cm) tesszük, rásimítjuk a tölteléket, majd a másik tésztalappal beborítjuk, megkenjük tojással, megszurkodjuk villával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 40-45 percig sütjük.

A kisodort tészta és a töltelék

Már a tepsiben

Sütés előtt



2 megjegyzés:

  1. Évike írta!

    Köszönjük a finom nyári, könnyű sütit.
    Ki fogom próbálni.

    Jó próbálgatást és nassolást mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos,olyan jól néz ki.Nézz be hozzám kérlek vár valami.

    VálaszTörlés