Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 4 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja és 2 kiskanál citromlé,
a töltelékhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 6 evőkanál cukor, + 5 dkg cukor, 1 nagy doboz tejföl (350 gramm), 4 tojásfehérje, kb. 70 dkg őszibarack,
a tetejére: 1 tojás a kenéshez.
a tetejére: 1 tojás a kenéshez.
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingporokat a tejjel és a 6 kanál cukorral állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ha langyosra kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a maradék cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is hozzákeverjük. A barackokat meghámozzuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez.
Az egyik tészta darabot kisodorjuk, a tepsibe (20x35 cm) tesszük, rásimítjuk a tölteléket, majd a másik tésztalappal beborítjuk, megkenjük tojással, megszurkodjuk villával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 40-45 percig sütjük.
A kisodort tészta és a töltelék |
Már a tepsiben |
Sütés előtt |
Évike írta!
VálaszTörlésKöszönjük a finom nyári, könnyű sütit.
Ki fogom próbálni.
Jó próbálgatást és nassolást mindenkinek!
Csodálatos,olyan jól néz ki.Nézz be hozzám kérlek vár valami.
VálaszTörlés