Hozzávalók (amennyiből én készítettem): másfél csirkemell, kb 25 dkg reszelt sajt, egy nagy doboz tejföl, só, liszt, tojás, olaj, esetleg őrölt bors.
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba panírozzuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, és belefektetjük a bepanírozott hússzeleteket. Beborítjuk tejföllel, majd rátesszük a másod sor húst. A tetejére öntjük a többi tejfölt, és rászórjuk a maradék sajtot.
Sütőbe tesszük, kezdetben fóliával lefedve, majd anélkül készre sütjük.
Tálaláskor négyszögletes szeleteket vágunk belőle, valamilyen krumplis körettel tálaljuk.
Hidegen is nagyon finom.
A hús panírozása |
Már a tetején a tejföl és a sajt |
Készre sült, lehet tálalni |
Éva írta szeretettel
VálaszTörlésNagyon gusztusos ez a sajtos-tejfölös csirkemell.
Ez biztosan nem hizlal, egészséges, és tápláló.
Aztán meg jól mutat a Jénai-tálban is!
Gratulálok a bloghoz, nagyon tetszik. Üdvözöllek J.
VálaszTörlés