2025. szeptember 5., péntek

Málnás tiramisu







Egy finom hűsítő desszert, amelyhez szintén nem kell bekapcsolni a sütőt. Sok hozzávaló ehhez sem kell, tojás sem, de még kávé sem 😃! Egyébként, mikor nagy ritkán készítek hagyományos tiramisut, abba sem teszek kávét, mert nem szeretem, max. kávélikőrt. De abból is csak nagyon keveset, hogy véletlenül se érezzem meg benne a kávé ízét 😁.

Hozzávalók: 28 db babapiskóta, kb. 1,5 dl tej, 2-3 evőkanál mandulalikőr (vagy más likőr, esetleg ki is hagyható), 3-4 kiskanál porcukor, 
a krémhez: 50 dkg krémtúró, 2 dl tejszín, porcukor ízlés szerint, 1 citrom reszelt héja, két maréknyi málna és pár szeder (nálam most erdei), 
a tetejére: egy-két evőkanálnyi cukrozatlan kakaó.

Elkészítése:
Először elkészítettem a krémet. A tejszínt (most igazit használtam, nem Hulalát!) felvertem, majd apránként hozzákevertem a krémtúróhoz, ízlés szerint adtam hozzá  porcukrot, és belereszeltem egy citrom héját.
A babapiskóták mindkét oldalát belemártottam egy-két másodpercre a tej, mandulalikőr és porcukor keverékébe, majd 14 db-bal kiraktam az üvegtálamat.
Erre simítottam a krém felét (vagy egy kicsit többet, mint a fele), amit megszórtam a gyümölcsökkel. Ismét jött egy sor babapiskóta, ugyanúgy megmártva az ízesített tejben.
A tetejére kentem a maradék krémet, szépen elsimítottam, majd egy szűrő segítségével megszórtam a kakaóval.
Hűtőbe tettem, és csak másnap vágtam fel. Addigra a tetején lévő kakaó szinte csokimázzá vált 😊.


A babapiskóták az üvegtálban, a krémmel

Rajta van az összes krém....

...és a kakaópor is, lehet lehűteni, pihentetni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése