Halakhoz legtöbbször csak salátafélét szoktam készíteni, de most volt a hűtőben maradék kukoricás rizs, amihez ki kellett találnom valami finomat 😋. Így esett a választásom halra, ami mindig van a mélyhűtőben.
Mostanában nagyon megszerettük a hekkfilét, szép fehér a húsa, nincs benne szálka, és még ízletes is. Volt kapor is itthon, így adott volt hogy azt is felhasználom majd hozzá....
Hozzávalók a halrudacskákhoz: 25-30 dkg hekkfilé, só, citromlé, őrölt bors, liszt, tojás, kb. 5 dkg reszelt trappista, zsemlemorzsa,
a sajtmártáshoz: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, kb. 1 dl tej, vagy főző tejszín, 5 dkg reszelt trappista, só, őrölt színes bors, egy kisebb csokor kapor, ízlés szerint pár csepp citromlé,
tálaláskor: citromkarikák..
Elkészítése:
A halat hagytam kiolvadni, majd feldaraboltam. Sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével. Hagytam kb. 15 percig állni, majd bepaníroztam. Hasonlóan, mint hagyományosan a liszt - tojás - prézlibe, csak most reszelt sajtot kevertem a tojásba, és így paníroztam.
A halat hagytam kiolvadni, majd feldaraboltam. Sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével. Hagytam kb. 15 percig állni, majd bepaníroztam. Hasonlóan, mint hagyományosan a liszt - tojás - prézlibe, csak most reszelt sajtot kevertem a tojásba, és így paníroztam.
A sajtmártáshoz a vajban megpirítottam a lisztet, felengedtem a tejjel, simára kevertem, beleszórtam a sajtot, és fűszereztem sóval, színes borssal. Pár percig főztem, kis lángon, hogy kicsit besűrűsödjön és elmenjen a liszt íze. (ha szükséges, tejjel vagy tejszínnel hígítsunk rajta)
A végén hozzákevertem a kaprot, és ízlés szerint pár csepp citromlével ízesítettem még.
Tálalásnál a kukoricás rizzsel, citromkarikával és pár szelet uborkával, paprikával és erős paprikával kínáltam. Finom, könnyű ebéd lett belőle!
Ó, ez nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm Ani, igen, nagyon finom volt!
TörlésNagyon guszta és finom lehetett ! Ezt most én is szívesen megenném.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, szívesen megkínálnálak, de nagyon messze laksz 😊.
TörlésÓ, de szép lett 🙂
VálaszTörlésKöszönöm! 🙂
TörlésNa tessék...én vagyok itt az egyetlen, aki nem szereti a halat...(?)...De a többi finomságot bármikor felvállalnám...
VálaszTörlésSokan ne, szeretik a halat, mi igen. Köztük is a halászlét a legjobban 🙂.
TörlésNagyon finom ebédetek volt! Gusztán tálaltad, rögtön meg is jött az étvágyam hozzá.
VálaszTörlésKöszönöm Éva! 🙂
VálaszTörlésMilyen formás rudak lettek, igazi mester vagy! :-)
VálaszTörlésKöszi szépen Zsuzsa!
TörlésIlyen guszta halételek láttán mindig sajnálom, hogy nem szeretem a halat. Pedig biztos nagyon finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, mi nagyon szeretjük a halat, de ahhoz képest mégis keveset eszünk belőle, sajnos. Vagy nem jut eszembe, vagy az ára riaszt el....
Törlés