Lisztmentes piskótatekercset sütöttem, amit eddig még soha. Aninál láttam meg, nagyon megtetszett, de mivel nem akartam nagy tekercset sütni - gondoltam kettőnknek ekkora is elég lesz, próbaképpen -, ezért csökkentettem a hozzávalók mennyiségét. Nagyon finom lett, több is elfogyott volna. A tetejére még olvasztott csokoládét csurgattam, és bogyós gyümölcsöket is kínáltam hozzá.
Próbáljátok ki, megéri! 😋
Hozzávalók nálam, a tésztájához: 4 tojás, 2 evőkanál víz, 5 evőkanál cukor, 6 evőkanál zabpehely, 1 teáskanál sütőpor,
a megkenéséhez: sárgabaracklekvár,
a tetejére: 4-5 dkg étcsokoládé, esetleg bogyós gyümölcsök és menta-vagy citromfűlevelek.
Elkészítése:
A zabpehelyt lisztfinomságúra megdaráltam.
A zabpehelyt lisztfinomságúra megdaráltam.
A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéből kemény habot vertem, majd belecsorgattam a vizet, és alacsony fokozaton tovább verve egyenként hozzáadtam a sárgáját és a sütőporral elkevert zabpelyhet.
Egy nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát, ami kb. 25 x 30-32 cm-esre szétfolyt benne. Nem volt megfelelő méretű tepsim, csak nagyobb és kisebbek.
Előmelegített sütőben megsütöttem, mint egy hagyományos piskótát. Amikor kész volt, kiborítottam egy tiszta sütőpapírra, és a rövidebb oldalától kezdve feltekertem.
Amikor már langyos volt, akkor megkentem a lekvárral.
Tetejére pedig gőz fölött olvasztott csokoládét csurgattam, és egy-két szem ribizlit tettem.
Amikor már langyos volt, akkor megkentem a lekvárral.
Tetejére pedig gőz fölött olvasztott csokoládét csurgattam, és egy-két szem ribizlit tettem.
Nagyon guszta , finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, nagyon finom volt!
TörlésMég sose hallottam, meg nem is gondoltam.... a zabpehelyből (ami mindig van itthon) én csak afféle müzliket szoktam csinálni - de hogy megsütni is lehet.... ki fogom próbálni...
VálaszTörlésPróbáld ki, nagyon finom, könnyű tészta lesz belőle.
TörlésÖrülök, hogy kipróbáltad és ízlett. Nagyon szép lett.
VálaszTörlésKöszönöm Ani ezt a remek receptet, nagyon finom volt!
TörlésNagyon szép lett a piskótatekercsed, és nagyon, de nagyon finom lehet. Én is elmentettem Ani receptjét, de még nem jutottam el odáig hogy kipróbáljam. Én a piskótát mindig forrón kenem meg a lekvárral és rögtön feltekerem, akkor jól beszívja a lekvárt, és nagyon finom úgy is.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, nagyon finom lett, próbáld ki Te is, ha már úgyis várólistán van 😋.
TörlésÉs köszönöm a jó ötletet, a piskótatekercs megkenésével kapcsolatban. Ki fogom próbálni legközelebb!
Csodás látvány. Már ránézésre is látszik a könnyedsége, finomsága.El is hiszem, hogy kelendő volt.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, próbáld ki te is, megéri 😋.
Törlés