Első tarkedli sütésem az új tarkedlisütőmben 😊. Finom könnyű fánkocskák lettek belőle, de inkább kis palacsintának mondanám, ízre is arra hasonlítottak.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 kiskanál szárított élesztő, 1 csipet só, 2 tojás, 6 dkg cukor, 3 dkg vaj, meleg tej,
a kisütéséhez: kevés olaj vagy zsír,
tálaláskor: porcukor és meggylekvár.
Elkészítése:
A liszthez hozzáadtam a szárított élesztőt, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és az olvasztott vajat és annyi meleg tejet, hogy könnyen keverhető, lágyabb tésztát kapjak.
Konyharuhával letakarva kb. 30 percig kelesztettem, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket is lazán belekevertem.
A teflon tarkedlisütőbe pár csepp olajat csurgattam, és kb. 2-2 evőkanálnyi tésztát kanalaztam mindegyik mélyedésbe. Mindkét oldalukat szép aranybarnára sütöttem.
Porcukorral és házi meggylekvárral tálaltam.
A megkevert tészta |
A tarkedlik kisütése.... |
A recept forrása: "Receptek a nagyitól" receptes füzet sorozat "Farsangi fánkok" száma.
Nagyon finom lehet a meggylekvárral, váljék egészségetekre. Régen sokszor sütöttem tarkedlit, de sütőben még soha, csak az olajba kanalaztam bele. Volt amikor mexikói zöldségkeveréket tettem a tésztához, sósan is finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, sósan is biztos finom volt. Jó ez a sütőforma, mert szinte nem is kell hozzá olaj, csak pár csepp, hamar kész, nagyon könnyen kijön a mélyedésből, és már lehet sütni a következő négyet.
TörlésEzt én nem ismertem - de nem lehet rossz. Lekvárral is finom, de valami sajtos öntettel se lehet rossz. Ha lehetne én mindenre tennék sajtot :-)
VálaszTörlésKöszönöm Mari, sajttal is biztos finom lenne, csak akkor nem kellene cukrot beletenni.
TörlésNagyon guszta és szeretem de nagyon régen készítettem !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, akkor itt az ideje, hogy ismét megsüssed 😊.
TörlésNagyon helyesek lettek. A talkedlit mi is szeretjük. Mégis milyen rég volt!
VálaszTörlésKöszönöm Ani, nekünk is nagyon ízlett!
TörlésHarapásnyi kis finomságok. Ismerem ezt a fánkot, de a receptjeidet nézegete jövök rá mindig, hogy mennyi minden kimaradt még eddig a repertoáromból, amit érdemes lenne elkészíteni.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, próbáld ki egyszer!
Törlés