2022. november 23., szerda

Gránátalmás birspuding





Szép birsalmákat kaptam ajándékba, amiből már többször főztem kompótot, de gondoltam belekeverem egy pudingba is, hogy kicsit változatosabb legyen ez az amúgy egyszerű, de finom desszert. 
Apukám kertjében idén ismét termett a gránátalmafa, így adott volt, hogy a szép élénk piros színű, kissé savanykás magok itt fognak felhasználásra kerülni.

Hozzávalók a pudinghoz: 1 tasak oroszkrém ízű pudingpor, 5 dl tej, 4-5 evőkanál cukor, 
a birs kompóthoz: 2 közepes birsalma, 5-6 szem szegfűszeg, ízlés szerint cukor és citromlé, 
a teteje díszítéséhez: gránátalma magok és birskompót darabok.

Elkészítése:
Először enyhén citromos, cukros vízben néhány szegfűszeggel megfőztem kompótnak a kockára vágott, de a héját rajtahagyott birset. Kicsit vártam hogy hűljön, majd kb. a felét botmixerrel pépesítettem.
Ezután megfőztem a pudingot, a tasak utasítása szerint, és hozzákevertem a birsmasszát. Elosztottam négy üvegpohárba, ráhalmoztam a megmaradt főtt birset, és szórtam a tetejére a gránátalmamagokból.





8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom lehet! Szép egészséges birsalmákat kaptál kompótot nagyon szeretem belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, mi is nagyon szeretjük a belőle főzött kompótot.

      Törlés
  2. Imádjuk a birsalmát, én sajtot szoktam belőle készíteni. De az általad készített birspuding is finom lehetett, pláne a gránátalma magokkal finom lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! A sajtot mi is nagyon szeretjük, szoktam is főzni, de idén ismét Apukám főzött belőle sokat, így én megint megúsztam ezt a munkát 😊.

      Törlés
  3. Nagyon szeretem a birsalmát, így szívesen elkanalazgatnám ezt a finom pudingot. Apukád kertje egy csodakert, gondoltam hogy idén is terem majd Nála gránátalma.... gyönyörű a színe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Éva, a kert valóban egy csoda, annyi minden terem benne, persze sok a munka is vele. A puding könnyed, krémes volt, nagyon jól harmonizált a gránátalma magokkal 😊.

      Törlés
  4. Mi mindenre jó a birs. Én sokáig nem kedveltem, de Karácsonyra már készül nálam a birslikőr belőle. Kiváncsi vagyok milyen lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea! Nálunk mindig kedvenc volt, kompótnak és sajtnak egyaránt. Gyerekkoromban főtt húsok mellé szósznak is szerettem.
      De finom belőle a likőr is, két éve én is csináltam, gyorsan el is fogyott. 😊

      Törlés