2014. november 8., szombat

Szilvás rétes levelestésztából - visszatérés egy hónap kórház után




Egy hónap kényszer kihagyás után újra jelentkezem. Ezt a rétest még október 8-án (2014.) délután sütöttem, este viszont váratlanul egy nagy baj történt velem, agyvérzést kaptam. Három hetet töltöttem az Amerika úti klinikán, majd még egy hetet a Szent Margit kórház rehabilitációs osztályán, s tegnap délelőtt végre hazatérhettem. 
Még mindig nem vagyok a régi, egyelőre nem főzők és nem is fogok új bejegyzést feltenni, ahhoz még kicsit pihennem kell. De ha lesz egy kis erőm, akkor a Ti bejegyzéseiteket néha nézni fogom már.

Hozzávalók: mirelit leveles tészta, darált dió, fahéj, szilva, cukor,
a tetejére: tojás.

Elkészítése:
A szilvát félig megfőztem a cukorral és egy kis fahéjjal. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagytam felolvadni, majd vékonyra kisodortam. Egy csíkban rászórtam a fahéjas darált diót, rá a tetejére a szilvát, majd feltekertem. Tojással megkentem és előmelegített sütőben szép piros-barnára sütöttem. Tálaláskor porcukorral megszórtam.
Már amennyire egy hónap után emlékszem rá....

A tésztán a fahéjas dió...

  és a szilva

Sütés előtt



23 megjegyzés:

  1. Kedves Katalin!
    Nagyon hiányoltalak, észrevettem, hogy hosszú ideje nem jelentkeztél új bejegyzéssel. Jobbulást és teljes felépülést kívánok!
    A rétes nagyon guszta, nagyon finom lehet! :) Mielőbbi gyógyulást!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Katalin! Örülök, hogy már jobban vagy. Légy erős, és kitartó, hogy minél hamarabb teljesen meggyógyulj. Isten segítsen ebben!
    Egy másik Katalin

    VálaszTörlés
  3. Jaj, Katalin, ez nagyon ijesztően hangzik! Feltűnt, hogy kimaradtál egy ideje, de azt hittem, hoyg a szép idő valamilyen kirándulásra csábított el. Nagyon sajnálom, ami történt, kívánom, hoyg a lehető leggyorsabban legyél a régi önmagad! :)

    VálaszTörlés
  4. És én még kis irigykedéssel gondoltam rád, ahányszor az oldalaidra benéztem, hogy biztos megint valami szépséges tájon csavarogtok ! Remélem szépen javulsz, és ugyanígy remélem, hogy még sok szépséget fogsz tudni megmutatni nekünk.

    VálaszTörlés
  5. Már tegnap is voltál eszembe hogy hol lehetsz? Nagyon sajnálom ami veled történt most pihenjél és mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Katalin!

    Döbbenet, ami történt. Mielőbbi teljes felépülést kívánok Neked. Pihenj sokat! Visszavárunk, ha lesz hozzá elég erőd és kedved újra. A rétes nagyon kívánatos és mindig aktuális.

    VálaszTörlés
  7. Drága Katalin, ez megdöbbentő:-( Többször is gondoltam rád, hogy hol lehetsz, mert nem szoktál ilyen hosszú ideig távol lenni... De erre ki gondolna. Kívánok Neked mielőbbi teljes felépülést! Pihenj sokat, majd utána főzöl és blogolsz!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Katalin! Sajnos, a baj pillanatok alatt megtörténik:(
    Mielőbbi teljes felépülést, gyógyulást kívánok. Pihenjél sokat. A főzést, a blogolást majd bepótolod, ha már teljesen felépültél!
    Puszim küldöm együtt érző szeretettel!!

    VálaszTörlés
  9. Hiányoltalak én is, csak azt hittem, hogy a többi blogod foglalt le. Nagyon sajnálom, ami történt, de annak örülök, hogy már jobban vagy. Kívánom, hogy minél hamarabb teljesen épülj fel. Pihenést és jó egészséget kívánok szeretettel! :)

    VálaszTörlés
  10. Mindennap benéztem, hiányoztál... Jobbulást kívánok, várnak az erdélyi hegyek!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Katalin, én mindennap benéztem hozzád, nagyon hiányoztál. De arra nem gondoltam, hogy ilyen súlyos baj ért. Én is azt hittem, hogy erre-arra kirándultok vagy éppen akármi más dolgod akadt.
    És amikor a mostani ide látogatásom előtt megint benéztem, akkor tudtam meg, hogy mi történt Veled a férjed válaszából. Most viszont nagyon örülök, hogy hazamehettél, és olvashattam az új bejegyzésed. Mielőbbi gyógyulást kívánok. Pihenjél és újult erővel, teljesen felépülve megint készíted majd a sok finomságot.

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm mindnyájatoknak a kedves és aggódó sorokat, nagyon örültem neki! Remélem egyszer ismét egészséges leszek...

    VálaszTörlés
  13. Fenséges ízű rétes! Én olvastam kedves férjed bejegyzését, azóta is mindennap eszembe jutottál, szorítottam érted, hogy mihamarabb rendbejöjj :)

    VálaszTörlés
  14. Jaj, Katalin nagyon sajnálom! :( Észrevettem, hogy nem vagy aktív, de én is azt gondoltam, hogy kihasználjátok a szép őszi időt és valahol kirándulgattok. Eszembe sem jutott volna, hogy ilyesmi történt veled, igazán nagyon sajnálom. Kívánok sok türelmet, kitartást és mielőbbi teljes felépülést! Vigyázz magadra!!!

    VálaszTörlés
  15. Kedves Vicuska és Okki! Köszönöm, hogy gondoltatok rám. Szerencsére elég gyorsan javulok, bár a főzés még várat magára, de veletek vagyok és olvasgatlak, nézegetlek benneteket.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Katalin!
    Döbbentem olvasom a bejegyzésed, annak viszont nagyon örülök, hogy már otthon vagy és gyógyulgatsz. Pihenj nyugodtan, a blogolás ráér, most a gyógyulás a legfontosabb. Legfeljebb néha-néha nézelődsz nálunk/a többieknél.
    Nekem sajnos nem tűnt fel, hogy távol vagy, mert igazából én is távol voltam hetekig, rá sem néztem a saját blogomra sem. Közben nagyon hiányoltak a kedves olvasók, rengeteg levelet kaptam, emiatt tértem vissza egy kicsit - ezáltal nekem is elterelődnek a gondolataim a rossz dolgokról.
    Ha a kórház szót meghallom, irtó rossz érzés kerít hatalmába, mert 3. hónapja minden nap a kórházat járjuk mi is - a testvérem fekszik ott, és még továbbra is nagyon-nagyon nehéz időszak vár rá és a ránk is.
    Neked viszont minden jót kívánok, és küldök egy nagy ölelést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabriella! Jól estek a soraidat olvasni. Már nagyon örültem, hogy megszabadulok a kórháztól, el tudom képzelni, hogy milyen lehet nektek.... A baj sajnos nagyon gyorsan jön, nem is gondolná az ember...
      Még egyszer köszönöm és minden jót, egészséget kívánok neked/nektek!

      Törlés
  17. Már írtam egyszer, de most nem találom. Hiányoztál. Azt hittem, a másik blogoddal vagy elfoglalva.
    Remélem, már semmi baj. Vigyázz magadra! Imádkozom érted.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Ani! Még hosszú idő lesz, mire teljesen (?) felépülök, de nem panaszkodom, mert már így is elég jól vagyok.

      Törlés
  18. Kedves Katalin!
    Te jó Ég, hát még mindig reszket a kezem ahogy irom ezt a pár sort neked. Vissza lapoztam az utolsó kommentemre, amit a kedves férjed Feri válaszolt, és meg persze a kommentet az én blogomon. Borzasztó hirtelen ami történt veled, szinte hihetetlen, hogy az agy vérzés csak ugy jön, és nem is van az ember el készülve rá! Végtelen sajnálom, és remélem hogy minél előbb gyógyuljál, ne strapáld meg magad főzés és sütésre, habár hiányozni fog, és hiányoltalak, nem tudtam el képzelni mi történt, de persze arra gondoltam hogy el vagy foglalva a programjaiddal, család, stb. ami mindannyiunknak van!

    Vigyázz nagyon, magadra, és sok pihenésre van szükség. Köszöm hogy férjed értesitett, és hogy te is értesitettél bennünket...bár csak ez nem történt volna! Gyógyulást kivánok minél előbb. A szilvás rétesed nagyon guszta, és mennyei finom! Ölellek, és sok puszit küldök!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elisabeth! Nagyon szépen köszönöm kedves soraidat! Öröm, ha az emberért ennyien aggódnak. Szerencsére viszonylag (a körülményekhez képest) elég jól megyek, bár még csak a szobában, és teljesen jól beszélek, aminek nagyon örülök.
      Még egyszer köszönöm és puszillak!

      Törlés
  19. Katalin! Örülök, hogy ujra velünk vagy, sok-sok erőt kivánok Neked a kegyelmet és segitségét odafönntről is megkapod. Ebben biztos vagyok. Kívánok Neked boldog és szép Katalin napot, az én Jóistenem és a Szűzanya kegyelme segitsen téged szerető családod körében.
    Szeretettel Saci

    VálaszTörlés