2014. szeptember 1., hétfő

Rántotta gazdagon - ahogy mi szeretjük



Tudom, nincs olyan ember, aki ne tudna rántottát készíteni, ezért nem is főleg a recept miatt kerül fel, inkább csak meg szeretném mutatni, hogy nálunk hogy készül a rántotta. Kovászos vagy savanyú uborkával, paprikával, paradicsommal, erős paprikával, friss kenyérrel és egy pohár finom, jól behűtött sörrel kiváló vacsora lehet....

Hozzávalók: tojás (személyenként 2 vagy több), só, ízlés szerint hagyma, füstölt szárazkolbász, piros húsú paprika, húsos- és kenyérszalonna, esetleg még gomba, ez utóbbi most nem volt itthon nekem.

Elkészítése:
A hozzávalókat felszeletelem és egy teflon serpenyőben megpirítom. Ha elég zsíros a szalonna nem is adok hozzá zsiradékot. A tojásokat felverem, sózom, s ráöntöm az előzőekre. Közepes, vagy nagy lángon kevergetve készre sütöm.

A hagyma, kolbász, paprika és a szalonnák sütögetése....

...majd a tojás hozzáöntése



9 megjegyzés:

  1. A kolbásztól meg a szalonnál jó kis laktató reggeli. :) Finom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Vanilin! Nálunk inkább vacsora szokott lenni, de reggelire sem rossz :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Katalin, már régen jártam nálad, és bizony hosszu szünetet is tartottam, már több alkalom is jöhetett volna főzés közben fotózni, de sajnos olyankor a család akadájozza, és figyelmemre van szükségük...szinte komikus az egész, blogom szerkeszése elelyén több étel fotókat készitettem, a hangsuly...a természetes fényi fotók készitése, hát igy kimaradok sokszor!

    De szeretnék egy kis kostolót a finom rántottábol...a kolbász és a finom paprikának párja...nincs...ja, még a friss kenyér, és a hütőtt jég hideg sör. Valami pompás egyszerü vacsora!

    VálaszTörlés
  4. Hasonló rántottát én is gyakran készítek, a férjemnek kedvence a szalonnás étel, és nagyon jó benne a zöldpaprika is.Laktató, finom étel.

    VálaszTörlés
  5. Dehogy hiábavaló bemutatni az ilyen egyszerű recepteket! Sőt, nagyon is jó ötlet mert az ember rögtön megéhezik tőle. :-))

    VálaszTörlés
  6. Szeretem az ilyen mindent bele rántottákat, nagyon jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  7. Valóban gazdag rántotta, jó sok finomság került bele, ez nálunk is gyorsan fogyna! :) Láttalak az Erdélyi Konyha szeptemberi számában, gratulálok szeretettel az újságban való megjelenéshez. Klassz recepteket vittél! :)

    VálaszTörlés
  8. Így van, rántottát mindenki tud sütni, még a Férjem is:-) Most is Ő készíti a vacsit, míg én blogozok. Másképp nem jutok ide, meg aztán munkamegosztás...
    Nyeltem egyet a rántottád láttán... nagyon kívánatos!

    VálaszTörlés
  9. Köszi szépen mindenkinek, Hankka neked külön is a gratulációt!
    Csak most olvastam csak a megjegyzéseket, mert tegnap este érkeztünk haza Horvátországból, Közép-Dalmáciából. Egy hétig voltunk, az idei nyárhoz és az árvizekhez képest ragyogó időnk volt :-)

    VálaszTörlés