2014. szeptember 22., hétfő

Gombás-lecsós szelet




Hozzávalók: 40 dkg gomba, 2 piros színű paprika, 3 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj vagy zsír, só, bors, őrölt paprika, 2 nagyobb szelet tarja, magyaros vagy grill fűszerkeverék, a behabaráshoz kb. 3 kiskanál tejföl és 1 púpozott kiskanál liszt.

Elkészítése:
A hússzeleteket kettévágtam és vékonyra kiklopfoltam. Sóztam, fűszereztem, a zsiradékon elősütöttem, majd tálra tettem a szeleteket.
A megmaradt zsírban megdinszteltem az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a felszeletelt gombát, paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam, megszórtam a pirospaprikával és ráhelyeztem az elősütött húst. Fedő alatt az egészet készre főztem.
Ekkor a hússzeleteket kivettem belőle, és a tejföl liszt keverékéből vékony habarást készítettem, amivel a gombát besűrítettem, végül a húst visszatettem a tetejére.
Köretnek nokedlit készítettem hozzá.

Nagyon finom egytálétel, és nincs is sok munka vele. Egy pohárka fehérborral kitűnő ebéd vagy vacsora.



8 megjegyzés:

  1. Katalin, amikor hozzád be nézek, mindig ugy érzem magam hogy meg vagyok hivva egy Vasárnapi finom ebédre. Az asztal meg van teritve, még a pohár bor is vár már...micsoda fantáziám van...hát nem is rossz!
    Gusza és finom nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Elisabeth! Gyere máskor is ebédelni :-)

      Törlés
  2. Hm, ... finom. Olyan guszta ételeket készítesz, hogy mindig megéhezem itt a gép előtt. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, étvágygerjesztő. Szeretjük mi is a tarját is, a lecsót is minden változatban, na és a nokedlit, és így együtt egy egyszerű, de nagyszerű étel kerekedett belőle.

    VálaszTörlés
  4. De jól néz ki! Le is csapok rá, a jövő hétre megvan az egyik ebéd-ötlet, köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, jó étvágyat hozzá, ha elkészíted :-)

      Törlés