2012. április 4., szerda

Spenót tükörtojással



Hozzávalók: spenót, hagyma, fokhagyma, só, tej, liszt, olaj, pirospaprika, tojás.

Elkészítése:
A spenótot alaposan megmostam, sós vízben egy hagymával és egy-két gerezd fokhagymával puhára főztem. Leszűrtem, majd késsel apróra vágtam, de le is lehet turmixolni. A spenótot lábosba tettem, a fokhagymát is szétnyomkodtam, azt is hozzákevertem. Felengedtem tejjel és egy keveset a főzővizéből is adtam hozzá. Lisztből és olajból rántást készítettem, megszórtam kevés pirospaprikával, és berántottam vele a főzeléket.
Mellé tükörtojást sütöttem, amit a tányéron sóztam és pirospaprikával szórtam meg. Sütés közben fedővel lefedtem a serpenyőt, így a tojásokat nem kellett megfordítani, és a fehérje is szépen átsült, nem maradt folyós.



6 megjegyzés:

  1. Valamiért gyerekkoromba soha nem ettünk spenótot, felnőttként ismerkedtem meg vele, és nagyon megszerettem. Ha még jut, én is elfogadnék egy tányérkával, guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Lilla, sajnos nem tudok küldeni, már megettük :), majd legközelebb :))

    VálaszTörlés
  3. Hannka, köszi neked is. Én is valahogy így vagyok vele, régen nem nagyon szerettem, de mostanában egyre jobban.

    VálaszTörlés
  4. Kati, pontosan spenótot kivántam meg tegnap vacsorára, de disznó karajt készitettem hozzá. Gyerekkori emlék nekem a tükörtojással, amit anyám szokta késziteni! Most is kedvencem!

    Na, végre fel tettem a Husvéti ajánlatokat, sajnom nem volt sok időm át nézni a sok finomságaidra, de most igyekszem.
    Köszöm a kedves meghivást...közben légyszives nézz át hozzám mert vár rád dijak, fogadd el, szeretettel
    adom neked, mind a hármat!
    Boldog Husvét!

    VálaszTörlés
  5. Elisabeth köszönöm a díjakat, kedves vagy, hogy gondoltál rám is!

    VálaszTörlés