2011. május 7., szombat

Póréhagymás lepény



Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 1 - 1.5 dl langyos víz, 2 evőkanál olíva vagy étolaj, 1 teáskanál méz,
a tetejére: 1 db nagy póréhagyma, 15 dkg angolszalonna, szárított kakukkfű, őrölt bors, reszelt szerecsendió, 1 tojássárgája, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:
A tésztához való anyagokból lágy kelt tésztát készítünk és kb. 20 percig kelesztjük.
Egy 30 cm átmérőjű kerek lepényt formázunk belőle, és tepsibe tesszük. Még 15 percig pihentetjük.
A tejfölt, a tojássárgáját és a lisztet összekeverjük, megszórjuk szerecsendióval, és rákenjük a lepényre. A póréhagymát és a szalonnát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a borsot. Rátesszük a lepényre, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és szép piros barnára sütjük. 

A hozzávalók, a hagyma és a sonka szeletelése

A tésztára rákerülnek a hozzávalók, a tejfölös szósz, az angolszalonna
és a póréhagyma, majd végül a sajt is



1 megjegyzés: