A parfé a tányéron |
Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint), 2,5 dl habtejszín, 2 db 150 grammos natúr joghurt (kb. 3,5 dl), 1 citrom leve,
tálaláshoz: eper, tejszínhab.
Elkészítése:
Az epret megmossuk, leturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a citrom levét, végül a felvert tejszínhabot. Fóliával bélelt őzgerinc, vagy más formába töltjük, és mélyhűtőbe tesszük.
Ha megfagyott, kivesszük a formából. Ha egy kis meleg vizet csorgatunk a forma aljára, könnyen kijön belőle. Tálra tesszük, a fóliát eltávolítjuk róla. Tálalásnál adhatunk hozzá tejszínhabot, és eperrel díszíthetjük.
A leturmixolt eperhez hozzáadjuk a joghurtot, majd a többi hozzávalót |
A formában |
Tálalás |
Éva küldi:
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a parfé. Ilyen nyári
melegben különösen kívánatos csemege.
Biztosan sokan megpróbálkoznak majd vele a
recept alapján.
Sok sikert hozzá!