![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0hu2Iyt_EFh3BZVByWdga3-HtB0ab1K04lwd9Jtb0lpQ5VHcHJrJJ2mRSyhyphenhyphenC0ctR4265LWKLJE25MS0Wj27I8l9B07lKNr2V7al_3xVE7P9e4aBe61TEnVxRGX5vBetnqq7PG_GA1zw9/s640/2010_0213_184113.JPG) |
A számomra legkedvesebb erdélyi falu nevét viselő sütemény - a torockói hamuzsák |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc3VcGpKs0fi9yYATQsLta6lSTQDJbf-4VrpNulMqWSlerPOoIGEszD78c8iCPY5CaGyDIi1hbgPPxqS50pMFp3uJlcYx_V8fjH8PVg-ORuBcR-HD0Suu11NeqlhL2zsf2tCNaAwkj3sTE/s640/2010_0213_184252.JPG) |
A torockói hamuzsák alatt torockói hímzett terítő |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYDBEaHkO5SBaK85Da3Z5sWDvjAmkWEvZR9Wv9uI6SD7ghuX_PYflCvPM7lEuSFqdEw9zgKJudGEcq8nXl6i3VpfF6TwAD9dcIlTYHqn9fWjOX1J7Z04xIawFQhpS3oJvuSPh3eA_b0OhV/s640/2010_0213_184158.JPG) |
Jó étvágyat, nagyon finom! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNdDrMSbigFw2rH0peXmx3kKSZUUGzKJktyYuoWiWjI8J2xIyRejk1aPHp6FD8xLTD2O4HRc-cV1Q_CCgCPkWdh6DHj5XhJKjqC_rZ7ennOk8up5MEbhuHsUDeXsj-rKIYP88muKSdD-BY/s640/2008_0514_163335.JPG) |
Az eredeti erdélyi recept, melyet Torockón, kedves barátainknál fényképeztem |
Annyi különbséggel szoktam csinálni, hogy nem 6, csupán 5 tojást használok fel hozzá, mert a 6 tojás habja nekem kicsit sok a 25 dkg dióhoz és cukorhoz.
Nagyon finom, mindenkinek tudom ajánlani. Nálunk mindig gyorsan fogy.....
Megjegyzés:
Égetett timsót úgy kell készíteni, hogy a patikában vásárolt timsót lábasban a tűzhelyen kell melegíteni, folyamatosan kevergetve. Először folyós lesz, mint a méz, majd elkezd darabosodni. Ezeket a darabokat szét kell nyomkodni a kanállal, addig, míg hamuszerű por lesz belőle. A térfogata körülbelül az eredeti timsó háromszorosa lesz. Ez a porszerű anyag az égetett timsó, ami a receptben szerepel.
(Az égetett timsó leírása
innen származik, de én nem tettem bele, és anélkül is nagyon finom lett)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOJg7wv_mkPgfv6laqcJQ-5PXgh4bKAWp_ysm8E7t4d4kv6ZPsTKwimTLUN6A-V5DTGHcfs41reRJ_w1eIPYbiDqwcNDlqfBtX1A-Anr8jnjHcsbXq_ne1-oZmVaNmI_jbrRA7AFu2v_UK/w500-h375/2010_0213_090331.JPG) |
A 48 kis golyó |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNDDcUDCrp8i-B9gTj6cAavjVprgDLLrMY3X4bLco_mCjc5EVUYSRexL2mSfhyphenhyphenjd2OZnGURxwpbibAk8dG8YXhRzW7-Qw_6V4OXjejvQ1Ki-3uQ_F0DQR_ni6hovYCQdAeFwpqOtqOTUt4/w500-h394/2010_0213_164225.JPG) |
Belekerül a töltelék |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1_HrntfX2mVT2T3lrzVTu_M3LaESxnphR8qW-YrD1rIE5pXGdQl5UtJ-uI_Fu91GgcqMEuDLwHR4hD_jXOC6fzKnXJxNFW4YAEaWC6hhKafS-6rwaAaALvWedHIp18o1KupGF8G3L9K5X/w500-h369/2010_0213_164232.JPG) |
Majd feltekerjük |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg7gCWbx_phK5qNsNaLVu9KgT6aNAZshRN_fEhwm_ZpEKuwS7exqJoMC6pKUGT8Q1H8TjQGhUuZF2Dvzh84elP7WJRXxZbqup0hYc6Wfq5OPHCFx2y21MsBQLt5jCHMSJgE6Ds2TK7UOd_/w500-h290/2010_0213_164356.JPG) |
A tepsiben, sütés előtt |
Diós tömör gyönyör :D
VálaszTörlés