2010. december 15., szerda

Tejfölös pompos



Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, kevés tej és cukor, 1 közepes krumpli, 1 evőkanál étolaj, só, 
a tetejére: 1 pohár tejföl, sajt, szalonna és hagyma ízlés szerint. 

A pompost eredetileg a kenyérnek szánt tésztából csípték le és kemencében sütötték ki.

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, tepsibe terítjük. A tejfölt egy kanál liszttel elkeverjük és a tésztára kenjük. A tetejére rakhatunk kisült szalonna szeleteket, karikára vágott pirított vöröshagymát, reszelt sajtot. Közepes tűznél készre sütjük.

A tészta összeállítása

A rávalók

A pompos a tepsiben mielőtt rászórjuk a sajtot

Már sajttal a tetején

Készre sütve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése