Nyáron szeretünk hideg salátákat enni, nagyon jól esik a nagy melegben, könnyű és nem hizlal.
Most egy saját ötletből kikevert dresszinggel ízesítettem a salátákat, zöldségeket, gazdagítottam főtt tojással, és a telemea sajtból is tettem bele, amit nemrég, Pünkösdkor Torockóról, Erdélyből hoztunk. Nagyon finom, önmagában is és salátákban is, ami egy sós, feta jellegű, fehér sajt.
Most egy saját ötletből kikevert dresszinggel ízesítettem a salátákat, zöldségeket, gazdagítottam főtt tojással, és a telemea sajtból is tettem bele, amit nemrég, Pünkösdkor Torockóról, Erdélyből hoztunk. Nagyon finom, önmagában is és salátákban is, ami egy sós, feta jellegű, fehér sajt.
Mennyiségeket nem írtam, csak ötletként szántam, de ha valaki véletlenül elkészítené, úgyis annyit, és olyan ízesítéssel készíti, amit szeret, és amennyi szükséges.
Most fasírtgolyókat sütöttem mellé, amit lehet melegen, de hidegen is tálalni, de halak, sült húsok mellé is kínálhatjuk. Ilyenkor nyáron mi a könnyű csirkemellet is előnyben részesítjük, az is nagyon finom hidegen, lehűtve.
Jó étvágyat mindenkinek!
Hozzávalók, a salátafélék: kígyóuborka, paradicsom, lila hagyma, sárga húsú kaliforniai paprika, vegyes zöldsaláták (bolti, vegyes zacskós), só,
még: főtt tojás, telemea sajt,
a mustáros dresszinghez: olívaolaj, mustár, citromlé, méz vagy cukor, só, őrölt színes bors, szárított oregánó (ha van friss, az még jobb), 1 kis hagyma apróra vágva,
tálaláskor: friss bazsalikom levelek és görög mini oregánó levelek.
Elkészítése:
A főtt tojásokat negyedbe vágtam. A zöldség és salátaféléket - már amelyiket kellett - felszeleteltem, daraboltam, és sóztam. Csak addig hagytam állni, még elkészítettem a dresszinget.
A dresszinghez a hozzávalókat összekevertem, simára kikevertem. Nem mértem - de két személyre nem is kellett sok -, közben többször kóstoltam, hogy miből kellene még bele.
Mikor elkészült, ráöntöttem a salátákra, gyengén átkevertem, majd beletettem a tojást, és a tetejére morzsoltam a telemeát. És már el is készült.
A dresszinghez a hozzávalókat összekevertem, simára kikevertem. Nem mértem - de két személyre nem is kellett sok -, közben többször kóstoltam, hogy miből kellene még bele.
Mikor elkészült, ráöntöttem a salátákra, gyengén átkevertem, majd beletettem a tojást, és a tetejére morzsoltam a telemeát. És már el is készült.
Nagyon guszta finom laktató de gyomornak könnyű étel !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt! Csak magában is megállná a helyét egy nyári terített asztalon.
Törlés