2020. október 9., péntek

Cigánypecsenye



Ha jönnek a hűs őszi napok, tartalmasabb ételekre vágyunk. A cigánypecsenye is egy ilyen. Lehet hogy nem a legklasszikusabb az elkészítési módja, de finom volt. Nálam így készült....

Hozzávalók: 4 szelet csont nélküli karaj, só, bors, őrölt kömény, piros paprika, 2-3 gerezd fokhagyma, mustár, 1-2 kanál olívaolaj, 2 nagyobb vöröshagyma, ízlés szerint füstölt szalonna,  füstölt kolbász, zsír.

Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam, fűszereztem, bedörzsöltem a préselt fokhagymával, és mindkét oldalukat megkentem mustárral.  Rácsurgattam az olajat, és ebben a pácban hagytam állni pár órát - de hagyhatjuk állni egy éjszakát is -, hogy az ízek összeérjenek és puhuljon a hús is.
Ekkor kevés zsírban mindkét oldalukat szép piros-barnára kisütöttem. A szalonnát kisebb csíkokra vágtam, és saját zsírjában a kolbászkarikákkal együtt ezeket is kisütöttem. Szűrőkanállal kiszedtem, és a megmaradt zsírban megsütöttem a karikákra vágott és lisztbe forgatott hagymát.
Ezzel már minden el is készült. A hús mellé pakoltam a megsült hagymát, rászórtam a kolbászt és a szalonna darabkákat. Az előzőleg megfőzött és kicsit megpirított hagymás krumplival, valamint kovászos uborkával lehetett is tálalni már.




14 megjegyzés:

  1. Hűha, de finom laktató ételt készítettél, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Éva, valóban nagyon laktató volt, és fincsi 😁.

      Törlés
  2. Én is pont ezt terveztem a hétvégére, nálam kicsit másképp készül. Ahány ház ..., de mindenképp egy nagyon finom, ízes, tartalmas étel. Nagyon hangulatos lett az őszi háttered is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Nea, finom volt. Szívesen megnézném a tiédet, biztos nagyon finom és guszta lesz 😀.

      Törlés
  3. Hű, de finom lehetett. Akár klasszikus, akár nem ,elfogadnék most egy szeletet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani, szívesen megkínálnálak vele, de sajnos már rég elfogyott 😁.

      Törlés
  4. Nem tudom, milyen a klasszikus cigánypecsenye, de így nekem tökéletesen megfelelne. Pazarul néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Melinda! Talán még tökéletesebb lett volna hasáb sült krumplival, és a szalonnát is kakastaréj szerűen szokták kisütni, aztán van aki még párolja vagy sütőbe teszi a hússzeleteket - ilyenkor gondolom csak elsütik -, de nekünk így is nagyon megfelelt, a hús is finom porhanyósra sült... 😊

      Törlés
  5. Valóban nem a klasszikus változat, de ahány ház annyi szokás. Nagyon jól néz ki, szép a tálalása is és biztos, hogy nagyon finom volt. Én mindig a klasszikus változatot készítem, ami tarjából készül és nem klopfolom, fűszerekkel pácolom, a szalonna zsírjában sütöm a húst csak pár percig, a burgonyát is fűszerezem és sütöben sütöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Lívia, biztos nagyon finom a Te változatod is! A tarja egy finom, szaftos hús. És köszönöm a részletes elkészítési módodat is 😊.

      Törlés