2020. július 1., szerda

Tengeri hal krumplis-sajtos bundában





Egy gasztroújságban találtam ezt a halas receptet, ami eredetileg pontyhoz és nagyobb adaghoz szólt. Én tengeri halból készítettem, és kisebb mennyiségből - mindent arányosan csökkentve - és a saját jól bevált halas fűszerkeverékemmel ízesítve.
A hozzávalókat az eredeti recept szerint írtam le, a mennyiségeket lehet növelni, vagy mint nálam, csökkenteni....
Nagyon finom lett, kívül ropogós, belül puha, szerintem annak is ízlene, aki nem szereti a halat 🐟. Mellé pedig egy csak egy könnyű paradicsomsaláta volt a garnírung.

Hozzávalók: 60 dkg hal, 3 tojás, 1 nagy krumpli, vagy mint most újkrumpli, ennek megfelelően több kicsi, 10 dkg reszelt sajt, 12 dkg liszt, só, bors, nálam még halakhoz való házi fűszerkeverék (szárított bazsalikom és majoránna, kapormag, koriander, színes bors, erős paprika (csili), morzsolva, illetve darálva), citromlé,
a sütéshez: olaj,
a salátához: paradicsom, újhagyma, só, citromlé, pár csepp olívaolaj, esetleg salátaöntet por.

Elkészítése:
A halszeleteket sóztam, borsoztam, fűszereztem, majd kb. fél órát pihentettem.
Közben elkészítettem a bundázáshoz a krumplis masszát. A krumplit nagy lyukú reszelőn - újkrumpli lévén meg sem hámoztam, - a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeltem, hozzáadtam a tojást és a lisztet, sóztam és borsoztam. Ehhez is szórtam egy keveset a fűszerkeverékemből.
A halszeleteket lisztbe forgattam és az elkészített masszából rányomkodtam mind a két oldalukra. Forró olajban kisütöttem.
A salátához a paradicsomot és a hagymát felszeleteltem, sóztam, megszórtam kevés kapros salátaöntet porral, és meglocsoltam ízlés szerint citromlével és olívaolajjal.

A lereszelt krumpli és sajt

A megkevert krumplis massza

Sütés közben....




11 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon finom lehet! Mostanában annyi halat sütöttél hogy már egészen megkívántam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Szeretjük a halat, ilyenkor nyáron finom könnyű ebéd. Próbálom változatosan elkészíteni, ez különösen finom volt 😋

      Törlés
  2. Kívánatos halas ételt készítettél és nagyon jól néz ki. Mi is szeretjük a halat, de a tengeri halakat nem, csak a hazai süllőt, pisztrángot és esetleg a pontyot, de az utóbbit is csak a halászlébe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Lívia! Nekünk jöhet akármelyik fajta, csak ne legyen benne sok szálka 😊

      Törlés
  3. Úristen, ez nagyoooon nagyon! Imádom a halat, ezt mindenképp ki fogom próbálni!🙂 A fűszerkeverékben mi van? Persze, csak ha nem titkos...🙂

    VálaszTörlés
  4. Nézem, de nem látom..😂 Megvannak a fűszerhozzávalók is!🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Verus, akkor megvan minden hozzá 😊
      Próbáld ki, biztos ízlik majd 😊

      Törlés
  5. Remekül néz ki és a krumplis bunda rögtön köretként is szolgál. Tényleg nagyon ötletesen tudod variálni az elkészítésüket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea! Ez különösen nagyon jól sikerült 😊

      Törlés