2019. szeptember 19., csütörtök

Pizzás padlizsánlapocskák






Ez a padlizsán is még hazai termés, amiből nagyon finom pizzás padlizsánszeleteket sütöttem. Több helyen is láttam ilyet az interneten, aztán saját ízlésünk szerint kialakítottam, ahogy nekünk ízlik.
Ehetjük sült krumplival vagy rizzsel, vagy sültek mellé, esetleg csak magában. De finom lehet még pizza feltétjének is...

Hozzávalók: 1 közepes padlizsán, kb. 10 dkg gomba, 3 paradicsom,  1 piros húsú paprika, 1 nagyobb hagyma, olaj, reszelt sajt, kolbászszeletek, só, bors, friss zsályalevelek, szárított-morzsolt kakukkfű,  oregánó és bazsalikom,
tálalásnál: friss bazsalikomlevelek.

Elkészítése:
A padlizsánt héjastól vastagabb szeletekre vágtam, kicsit állni hagytam. Sóztam, borsoztam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, 1-1 zsályalevéllel. Fóliával lefedve elkezdtem sütni, csak addig, míg a padlizsán kicsit puhult már.
Közben elkészítettem a kakukkfűvel ízesített párolt gombát és az oregánóval, bazsalikommal fűszerezett paradicsomos-paprikás-hagymás szószt.
Az elősütött padlizsánszeleteket megpakoltam a szósszal és gombával, egy-egy kolbászszelettel és a reszelt sajttal. Most már fólia nélkül tettem vissza a sütőbe, ameddig a sajt szép piros-barnára sült rajta.
Tálalásnál mindegyik szeletre egy bazsalikomlevelet tettem, ami nagyon finom hozzá.

A sózott, borsozott padlizsánszeletek

A párolt gomba és a paradicsomos-paprikás szósz

Zsályalevéllel elősütve

Pár perc múlva rákerül a szósz, a gomba, a kolbász és a sajt is.....




8 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet padlizsánszelet használni tésztalap helyett. Tetszik. Azt hiszem én is kipróbálom, most úgy is mindenhol padlizsánt lehet látni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Iza, jó étvágyat hozzá, ha elkészíted :-)

      Törlés
  2. Nagyon finom ízkombináció lehetett. Húsmentes napokra tökéletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Nea, finom volt. Mi csak így magában ettük :-)

      Törlés
  3. Ez a padlizsánszelet jól megpakolva a finomságokkal nagyon finom lehetett és jól is néz ki. Megkóstoltam volna én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Lívia! Szívesen megkínáltalak volna :-)

      Törlés