Egy kevés munkával elkészíthető töltött csirkét szeretnék ajánlani mindenkinek, zacskóban sütve, zsiradék hozzáadása nélkül, ami mellé szintén zacskóban sült, fűszeres vegyes zöldségeket kínáltam. Már régebben sütöttem, így a tavaszias zöldségek még hiányoztak belőle, de így is nagyon finom volt...
Hozzávalók: 1 kisebb grillezni való csirke, só, szárnyasokhoz való fűszerkeverék (őrölt bors, őrölt kömény, rozmaring, bazsalikom, őrölt paprika, majoránna, kakukkfű - ki mit szeret)
a csirke töltelékhez: 2 db zsömle, 2 csirkemáj, 1 nyers tojás, 1 nagy hagyma, kevés olaj, só, őrölt bors, egy kisebb csokor petrezselyem apróra vágva, sok majoránna és némi szárított bazsalikom,
a zöldségkörethez: krumpli, alma, hagyma, sárgarépa, karfiol, pritamin vagy kaliforniai paprika, - és ami nekem most nem volt, de finom lehet benne - gomba, brokkoli, cukkini, padlizsán..., és zöldségekhez való fűszerkeverék (ami szintén ízlés szerint lehet őrölt bors, oregánó, őrölt paprika, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya, rozmaring), valamint pár csepp olívaolaj.
a csirke töltelékhez: 2 db zsömle, 2 csirkemáj, 1 nyers tojás, 1 nagy hagyma, kevés olaj, só, őrölt bors, egy kisebb csokor petrezselyem apróra vágva, sok majoránna és némi szárított bazsalikom,
a zöldségkörethez: krumpli, alma, hagyma, sárgarépa, karfiol, pritamin vagy kaliforniai paprika, - és ami nekem most nem volt, de finom lehet benne - gomba, brokkoli, cukkini, padlizsán..., és zöldségekhez való fűszerkeverék (ami szintén ízlés szerint lehet őrölt bors, oregánó, őrölt paprika, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya, rozmaring), valamint pár csepp olívaolaj.
Elkészítése:
Először a tölteléket készítettem el. A zsömléket beáztattam, majd jól kinyomkodtam, a hagymát apróra vágtam
és kevés olajon megdinszteltem. A májat nyersen lekapartam, és az összes többi töltelék
hozzávalóval mindent összekevertem.
A csirkét kívül-belül sóztam, pár percig állni hagytam. A bőrét óvatosan fellazítottam a mellén és a combján, majd a tölteléket alátöltöttem (ha maradna belőle, a csirke belsejébe tehetjük).
Megszórtam a fűszerkeverékkel, sütőzacskóba tettem, lezártam, és egy nagyobb tepsibe raktam. Elkezdtem sütni.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágtam, sóztam, fűszereztem, beletettem egy másik hasonló méretű sütőzacskóba, meglocsoltam kevés olajjal, lezártam és összeráztam. A félig megsült csirke mellé tettem a tepsibe, és így együtt készre sütöttem.
A csirkét kívül-belül sóztam, pár percig állni hagytam. A bőrét óvatosan fellazítottam a mellén és a combján, majd a tölteléket alátöltöttem (ha maradna belőle, a csirke belsejébe tehetjük).
Megszórtam a fűszerkeverékkel, sütőzacskóba tettem, lezártam, és egy nagyobb tepsibe raktam. Elkezdtem sütni.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágtam, sóztam, fűszereztem, beletettem egy másik hasonló méretű sütőzacskóba, meglocsoltam kevés olajjal, lezártam és összeráztam. A félig megsült csirke mellé tettem a tepsibe, és így együtt készre sütöttem.
Sajnos csak elképzelem, hogy mennyire finom lehetett és persze nagyon guszta.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia!
TörlésNagyon guszta, most hétvégén én is töltött csirkecombot szeretnék sütni! Ahogy néztem a képedet úgy nyeltem nagyokat:-))
VálaszTörlésKöszi Éva, jó étvágyat a hétvégére :-)
TörlésFinom, könnyed tavaszias étel, amikre a hosszú tél után már annyira vágyik az ember. Sült zöldségekkel tálalva pedig csak fokozódik az élvezeti szint. Guszta nagyon!
VálaszTörlésKöszönöm Nea, szeretjük a zöldséges köreteket, finomak, egészségesek és könnyűek, ahogy írod :-)
Törlés