2017. április 28., péntek

Tavaszi zöldségleves



Egy könnyed leves, sokféle zöldséggel, amiknek az arányát ízlés szerint válogathatjuk össze...

Hozzávalók: karfiol, borsó, zöldbab, fejtőbab, sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, karalábé, piros húsú paprika, só, házi ételízesítő (vagy ez, vagy ez), 1-2 késhegynyi kurkuma, petrezselyemzöld, lestyán, hagyma, olaj.

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítottam, a hagymát egyben hagytam, a karfiolt rózsáira szedtem, a répákat karikára, a karalábét kockára vágtam. (A borsó és a babok most még csak fagyasztottak voltak.) Kevés olajon megdinszteltem mindet, sóztam, fűszereztem, és felengedtem vízzel. 
A paprika darabkákat csak akkor adtam hozzá, mikor a többi már majdnem megpuhult, mivel ennek nagyon rövid idő elég.

Gyorsan elkészül, finom, és nincs sok munka vele.




8 megjegyzés:

  1. Biztos jó ízű leves volt,de a képen nagyon sűrűnek tűnt.Majd a nyáron én is kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Csak a fénykép miatt ilyen sűrű, hogy jól látszanak a zöldségek :-) Enni kicsit több lével ettük :-)

      Törlés
  2. Már nagyon ki vagyunk éhezve ilyen finom kis leveskékre. Csodás színei vannak, üdítő ízvilág a téli nehezebb fogások után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Szeretem a színes leveseket, ezt is próbáltam eszerint készíteni :-)

      Törlés
  3. Kérhetnék egy nagy tányérra? 🙂🍲

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de majd csak legközelebb, mert már elfogyott :-)

      Törlés
  4. Kedves Katalin. Nem tudom, hogy ma ünnepled-e a névnapod, de ha igen, akkor nagyon boldog névnapot kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Lívia, nem ma tartom, hanem novemberben, de örülök hogy gondoltál rám!

      Törlés