2017. március 18., szombat

Csirkemellcsíkok cukkinivel és édeskrumplival


Az édeskrumplik a kolbásznak kinéző szeletek 😊

Egy finom frissen sült egytálétel, már a tavasz zöldségeivel, salátáival...

A hozzávalókat mennyiség nélkül írom, attól függően készíthetjük, hogy több húst, vagy több zöldséget, salátát szeretnénk enni. A lányomtól lestem a receptet, csak ő kevésbé zsírosan készíti....

Hozzávalók: csirkemell, édeskrumpli, cukkini, krumpli, olívaolaj, só, fűszerkeverék (szárnyasokhoz való, gyros vagy magyaros...) só, friss bazsalikom, uborka, paprika és/vagy egyéb idénysaláták.

Elkészítése:
Először az édeskruplit kezdtem sütni. Elég kis vékonykák voltak, így karikára vágtam, és sütőpapírral bélelt jénaiban, pár csepp olajjal sütőbe tettem.
A sült krumplihoz a krumplit kockára vágtam, félig-egyharmadig puhára főztem (így ropogósabbak lesznek), majd olajban kisütöttem.
A csirkemellet nagyobb csíkokra vártam, a cukkinit vékony szeletekre. Sóztam és fűszereztem, majd nagyon kevés olajon, mindkettőt együtt sütöttem meg egy kerámia serpenyőben. Hamar készen lettek.
Tálalásnál az édeskrumplit, a csirkemellet és a cukkinit összekevertem, mellé tettem a sült krumplit (de akár ezt is hozzá lehet keverni), valamint az uborka, paprikaszeleket, és megszórtam friss tépett bazsalikommal.




7 megjegyzés:

  1. Az biztos, hogy ez az étel csakis finom lehet, na és a látvány meg gyönyörű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Finom volt, pedig egyszerű étel. A friss bazsalikom is nagyon jó volt hozzá, ez az egyik legkedvesebb fűszerem :-)

      Törlés
    2. Nekem is az egyik legkedveltebb zöld fűszerem a bazsalikom.

      Törlés
  2. Isteni! Az édesburgonyára most kaptam rá, nagyon finom. A cukkini és a csirkemell is jöhet. Nagyszerű ételt készítettél ismét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Finom az édesburgonya, mi is szeretjük. Apukám tavaly vetett is, ez is abból a termésből van :-)

      Törlés
  3. Igazi tavaszváró étel, mind ízeiben, mind színeiben. Legközelebb jöhetek a tányérkámmal egy kis kóstolóért? Imádom az ilyen egyszerűen nagyszerű ételeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Legközelebb szívesen várlak :-)

      Törlés