2015. augusztus 12., szerda

Rántott cukkini tartármártással



Gerditől jött az ötlet. Általában töltötten, rakottan szoktam elkészíteni a cukkinit. Néha lisztben kisütve, de így panírozva sokkal finomabb, mint csak lisztbe forgatva. Nagyszerű vacsoránk lett belőle, paradicsommal és tartármártással ettük. Gyorsan elkészült.

Hozzávalók: nagyobb cukkini, de még zsenge, aminek nincsenek nagy magjai, só, bors,  fűszerkeverék, nálam most sült krumplihoz való,
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
sütéshez: zsír vagy olaj,
tálaláskor: tartármártás, zöldségek: paradicsom, paprika, uborka stb.....

Elkészítése:
A cukkinit felszeleteltem, kb 0,8-1 cm vastagságúra, sóztam, fűszereztem, majd kicsit állni hagytam.
Közben elkészítettem a tartármártást.
Aztán hagyományos módon bepaníroztam, bő olajban kisütöttem.....

...és már ettük is, ezért készült róla csak ez az egy, egyszerű felvétel. De az íze annál nagyszerűbb lett! Gerdi, köszi szépen az ötletet!

A sózott, fűszerezett cukkiniszeletek panírozás előtt



9 megjegyzés:

  1. Katalin, nagyon szívesen! :-) Annyira örülök, hogy elkészítetted! Hát még, hogy ízlett is! A tartármártás is jó ötlet hozzá, azzal még nem ettük, de úgy is szeretném. Kár, hogy télire nem lehet elrakni rántani való cukkinit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy így készítettem el :-) Igen, a cukkinit sajnos nem nagyon lehet lefagyasztani, legalábbis nekem nem nagyon ízlik utána.

      Törlés
  2. Nálunk gyerekkoromban csakis így készült tök. Mert a cukkinit akkoriban nem ismertük. Vagy esetleg éppenséggel fasírtnak, de az nagyon rtka volt. Viszont egész nyáron, amíg volt tök, édesanyám mindig így sütötte ki. Annyi különbséggel, hogy a panírozást másképp oldotta meg: palacsintamasszában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyerekkoromban én sem ismertem a cukkinit, nem is tudtam, hogy létezik ilyen :-)
      Tökből is biztos finom, főleg palacsintatésztában!

      Törlés
  3. Utoljára akkor ettem rántott cukkinit/tököt, mikor még Édesapám készítette .... jó régen. Nem is tudom én miért nem szoktam készíteni, pedig mindenki szereti. :) Mi csak önmagában fogyasztottuk, de a tartármártással nagyon jó ötlet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy neked is régi szép emléket idézett fel a rántott cukkini :-)

      Törlés
  4. Én is hasonlóan készítem, szerintem rántott cukkinit nem is lehet másképpen. Tartármártást is szoktam hozzá készíteni, mert az egyik kedvenc mártásom.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem a cukkinit, nyáron sokat eszek belőle, főleg töltve, de köretnek is fogyasztom párolva húsok mellé. Régen rántva is készítettem. Most is van cukkini a hűtőbe, lehet hogy csinálok is belőle holnap. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vanilin! Mi is szeretjük, jó benne, hogy sokféleképpen lehet elkészíteni.

      Törlés