Múlt hét végén nagyon jót kirándultunk a Pilisben, a legmagasabb csúcsán, a 756 m magas Pilis-tetőn jártunk. Bár a Dunántúl második legmagasabb pontja, mégis könnyű felmenni a tetejére. Már többször jártunk itt, de most egy új kilátó épült rajta, ezért látogattunk ismét ide.
Bár idefenn még nem zöldült annyira a természet, mint alacsonyabb tájakon, de már sok szép tavaszi virág nyílt ezen a szép napsütéses tavaszi napon.
Ezt a zabpelyhes kekszet vittük elemózsiának, és ha már ilyen szép környezetben ettünk belőle, le is fényképeztem a természet lágy ölén
.
Hozzávalók: 10 dkg nagyszemű zabpehely, 10 dkg liszt, 12 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg csokoládé, aminek fele lehet fehér, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 10 dkg aszalt áfonya, 1-1 mokkáskanál gyömbérpor és őrölt ánizs.
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojással kikevertem. A csokit feldaraboltam, a zabpehely 3/4 részét ledaráltam, a maradékot egyben hagytam
és a többi hozzávalóval együtt a tojásos
részbe forgattam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal halmokat raktam. (Fontos, hogy
hagyjuk közöttük helyet, mert terülni fognak.) Előmelegített sütőben
kb.15 percig sütöttem.
|
A kedvenc fámmal - innen is nagyon szép a kilátás, Pilisszentkereszt felé.... |
|
....és tőle jobbra, Pilisszántó látképe |
|
Már lefelé, pihenő a László-kúpján |
|
És végül egy kis tavaszi csendélet... |
Katalin, mintha egy kicsit megvékonyodtál volna, de jól nézel ki! És örülök, hogy már teljesen rendbejöttél, hogy túrázást is be mersz vállalni. :)
VálaszTörlésKöszi Marcsi! Igen, jól látod, szerencsére fogytam :-) Nagyjából rendbe jöttem, de már december óta járunk kirándulni, csak ez volt a legmagasabb, ahol fent voltunk :-)
TörlésDe szép képek és egy csodás keksz! Nekem is van hasonló receptem, nagyon szeretik a lányaim... :-)
VálaszTörlésKöszi szépen! Jók ezek a kekszek, lehet rágcsálni, ha megéhezik az ember :-)
TörlésDe jó, hogy már kirándulsz! Minden rendben? A keksszel biztosan:)
VálaszTörlésKöszi Ani! Szerencsére elég jól vagyok már. A zsibbadás még benn van a lábamban, de állítólag évekig is megmaradhat. De ettől függetlenül nagyon jól tudok hegyet mászni, elég sokat járunk kirándulni. És ha ilyen is marad nem nagy gond, mert megszoktam már :-)
TörlésNagyon klassz helyen járjatok, szépek a fotók. A recept is nagyon tetszik, finom fűszerekkel spékelted meg a kekszet. :)
VálaszTörlésKöszi szépen, igyekszünk mindig valami szép helyet kiválasztani, bár egyre kevesebb, ahol még nem jártunk :-)
TörlésKatalin nagyon jó lehetett ez a kirándulás. Én is imádom a természetet, itt lakunk Budán a II. kerületben, de még mélyen az erdőbe sem merek bemenni a mai közbiztonság miatt. Nem olyan régen volt, hogy a kerületünkben hajléktalanok elkaptak egy fiatal lányt aki az egyik erdei úton futott, és megerőszakolták. Tele vannak a budai hegyek a lakott részekhez közel hajléktalanokkal.
VálaszTörlésFinom lehet a kekszed, hasonlót én is szoktam készíteni.
Köszi Lívia! Nagyon szomorú dolog, amit írsz, ezek szerint nem szabad egyedül kimenni, és elhagyott helyekre sem tanácsos. Mi sokat kirándulunk, szinte mindig találkozunk turistákkal, reméljük ezután sem lesz semmi baj.
TörlésPróbáld ki egyszer + magokkal. Nálam len-szezám-napraforgó nélkül a zaboska el se képzelhető!
VálaszTörlésKöszi Mari, finom lehet a magokkal és egészséges is. Egyszer majd kipróbálom...
TörlésOlyan szépek a fotóid, a sütisek is! Nem jártunk még ott, de kedvet kaptam rá! :-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi! Menjetek egyszer el, nem nehéz feljutni :-) És ha már minden zöldebb, a táj is szebb :-)
Törlés