Finom és könnyen elkészíthető egytálétel. A hozzávalókhoz mennyiséget nem írtam, ki-ki annyit készít belőle, amennyi szükséges. Lecsót amúgy is mindenki tud főzni, csak ez egy kicsit gazdagabb változata....
Hozzávalók: hosszúkaraj szeletek, paprika, paradicsom, füstölt kolbász, hagyma, só, bors, törött paprika, zsír vagy olaj, tarhonya.
Elkészítése:
A hússzeleteket sóztam, borsoztam, és kevés zsíron hirtelen elősütöttem, majd félretettem.
A hagymát felszeleteltem, a zsíron megdinszteltem, hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot, sóztam, megszórtam törött paprikával, és tetejére tettem az elősütött húst. Fedő alatt elkezdtem főzni, majd amikor félig-háromnegyedig megpuhult, hozzáadtam a kolbász karikákat is és készre főztem.
Közben elkészítettem a tarhonyát. Olajon megpirítottam, sóztam, kb. kétszeres vízzel felengedtem, és fedő alatt ezt is készre főztem.
A hagymát felszeleteltem, a zsíron megdinszteltem, hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot, sóztam, megszórtam törött paprikával, és tetejére tettem az elősütött húst. Fedő alatt elkezdtem főzni, majd amikor félig-háromnegyedig megpuhult, hozzáadtam a kolbász karikákat is és készre főztem.
Közben elkészítettem a tarhonyát. Olajon megpirítottam, sóztam, kb. kétszeres vízzel felengedtem, és fedő alatt ezt is készre főztem.
Elkezd főni a lecsó a hússal.... |
....majd hozzáadom a kolbászt is |
A pavlovi reflexek azonnal beindulnak a képeid láttán... :-D nagyon szeretjük mi is, gyakran készítem.
VálaszTörlésKöszönöm Kavics :-)
TörlésÉn is gyakran készítem a lecsót tarhonyával, és vagy kolbásszal vagy hússzelettel. A férjem egyik kedvenc tésztaféléje a tarhonya és a lecsó is amit sokszor nokedlivel eszünk. Nagyon guszta az ételed.
VálaszTörlésKöszi! Nokedlivel még nem készítettem, de azzal is finom lehet. Általában tarhonyával esszük.
TörlésMost ötletet kaptam a holnapi ebédhez. Köszönöm! :)
VálaszTörlésSzívesen, jó étvágyat hozzá! :-)
Törlés