2014. november 17., hétfő

Zöldfűszerek szárítása mikróban



A fűszerek szárítása és a kép még október elején készült, de talán még most sem késő egy-két féle fűszer szárításával kísérletezni. Hamar elkészül és szép zöld marad a színe.

Száríthatunk zeller- lestyán- és petrezselyemzöldet, tárkonyt, bazsalikomot...stb bármi mást. A zöldeket egy tányérba tesszük - nem túl vastagon -, és egy mikróba való öblös, tányérral vagy tál fedővel letakarjuk. 2-3 perc alatt szépen megszárad.



9 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy egy kicsit aktívabb vagy mostanában, és bízom benne, hogy ez azt jelenti, hogy egyre jobban érzed magad! :) Sokat gondolok rád, és remélem hogy mielőbb teljesen felépülsz!!! :)
    Amúgy jó ötlet ez a mikróba való szárítás. ;)

    VálaszTörlés
  2. Még nem jutott eszembe a mikróban szárítás....Én mindig nyáron, tűző naptól ugyan védve, de szellős, meleg helyen szárítom a zöldségeket, de főleg a gyógyteákat. Hát lehet, hogy kényszermegoldásnak a mikró is jó.

    VálaszTörlés
  3. Katalin nagyon örülök, hogy írogatsz. Remélem, hogy egyre jobban leszel, újra a régi, és készíted a sok finomságot.
    Jó ötlet ez a zöld fűszer szárítás, én sem próbáltam még így tartósítani. Én úgy készítem, hogy eleven zöld maradjon. Megmosom, lecsipkedem, leszárítom, és azonnal apróra vágom, majd dobozokba teszem, és be a mélyhűtőbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lívia! Igen, a mélyhűtő is egy jó megoldás, csak a miénk már nagyon tele van :-)

      Törlés
  4. Csodás, hogy ilyen üde zöld marad a színe! Én diót, mogyorót pörkölök, madártej habot "főzök" és sűrített tejet karamellizálok mikróban. Ez egy újabb jó ötlet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vicuska! Nagyon jó ötleteid vannak neked is :-)

      Törlés
  5. Katalin, örvendek hogy látlak postolni, remélem már kezdesz jobban, és aktivan lenni! Micsoda ötletes dolog száritani a füszereket a mikróban. Én krumplit szoktam sütni a mikróban, megszúrom villával, körbe, és becsavarom papir szalvétával, és kb. 8 perc alatt megsül. Olvasztok csokoládét, hozzáadva egy kis tejet, és percenként figyelem hogy ne tul olvasztja, megkavarom, és kész a csoki szósz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Elisabeth! Neked is jó ötleted vannak a mikróval kapcsolatban :-)

      Törlés