2014. augusztus 19., kedd

Padlizsános-cukkinis lecsó




Cukkini lecsót főztem már, gondoltam kipróbálom padlizsánnal is, hisz rossz nem lehet. Jó választás volt, mert nagyon finom lett. A hagyományos lecsót általában tojással szoktam még sűríteni, ebbe most nem tettem, úgy éreztem ehhez nem hiányzik. Mellé tarhonyát készítettem, de tálalható rizzsel is, aki azt jobban szereti.

Hozzávalók: 1 közepes padlizsán, kb. 30-35 dkg, 1 kis cukkini, kb. 18-20 dkg, 30 dkg paradicsom, 2-3 tölteni való paprika, aminek egy része lehet piros, 2 közepes hagyma, ízlés szerint só, bors, törött paprika, egy darab füstölt szárazkolbász, zsír vagy olaj.

Elkészítése:
A hagymát negyedekbe vágtam, majd vékonyra összeszeleteltem és a zsiradékon megdinszteltem. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát, a hámozott, feldarabolt padlizsánt, és a héjas, darabokra vágott cukkinit is. Sóztam, borsoztam, rövid ideig együtt pároltam, majd hozzákevertem a cikkekre vágott paradicsomot is. Megszórtam paprikával, tetejére raktam a karikára vágott kolbászt, és fedő alatt készre főztem.

Elkezd főni a lecsó - a paradicsom még nincs benne

Már a paradicsommal



14 megjegyzés:

  1. Lecsórajongó vagyok, de annyira, hogy én ezt bárhol, bármikor megeszem. :) De cukkinivel még nem ettem, pedig tudom, hogy szokták készíteni azzal is. Valahogy én a hagyományos lecsót szeretem leginkább, ráütve 1-2 tojással. :) Nálad viszont igazán kívánatos a tálalás, örömmel megkóstolnám.
    Kellemes pihenést kívánok mára!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabriella, neked is szép napot! Próbáld ki egyszer más zöldségekkel is, biztosan ízlene :-)

      Törlés
  2. Engem abszolút meggyőztél ezekkel a csodás, nyálcsorgató fotókkal! Na meg a zöldségekkel... ;-)

    VálaszTörlés
  3. Tavaly próbáltam. Annyiféle zöldséget kaptam, hogy nem bírtam velük - s jött az ötlet:mindent bele.
    Hát nem volt rossz - igaz én még a kolbászon felül 2 tojással is "megtuningoltam"..... (P.s. én a paradicsomot mindig hámozva főzöm bele. Valahogy nem kedvelem az összepöndörödött héját.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Télen, amikor fagyasztott paradicsomból főzöm a lecsót, akkor én is meg szoktam hámozni, de ebben nem volt zavaró a héja :-)

      Törlés
  4. Nagyon rég nem ettem lecsót :( , férjem nem szereti és csak magamnak valahogy nem jön hogy csináljak. De most, hogy láttam a képeket, nagyon megkívántam, lehet hogy készítek egy kis adagot magamnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki így cukkinivel és padlizsánnal. Nekem így még jobban is ízlett, mint a hagyományos lecsó :-) Talán még a férjed is megenné, nem annyira lecsós ízű....

      Törlés
  5. Nagyon sokszor főztem már lecsót az idén is, de a hagyományosat. De majd kipróbálom ezt az egyveleget. Nagyon guszta a lecsód.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta. :) A cukkinit nagyon szeretem, lecsót készítettem már belőle. Padlizsánnal is biztos finom. :)

    VálaszTörlés
  7. Lívia, Vanilin, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  8. Cukkinivel szoktam lecsót főzni, de padlizsánnal (is) még nem próbáltam. Nagyon gusztusos!

    VálaszTörlés