2014. június 2., hétfő

Sörben sült csirkecombok petrezselmyes újkrumplival


Jól csúszott mellé egy-két pohár sör is



Helyes kis apró újkrumplit találtam a piacon, melyek olyan kicsik voltak, hogy nem is kellett félbevágni őket. Ilyenekből nagyon szeretem a petrezselymes újkrumplit, bár a megtisztítása elég időigényes volt. Hozzá kerestem ezt a jó kis szaftos sültcsirke receptet, a "Receptek Nagyitól" című receptesfüzet sorozat "Sörrel, borral készült ételek" című kötetéből, ami nagyon jó választás volt....

Hozzávalók: 8 db csirke alsócomb, 2-3 dl sör, só, őrölt bors, szárnyas fűszerkeverék, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítése:
A combokat néhány órára beáztattam a sörbe, aztán a sörből kivéve lecsepegtettem, sóztam, borsoztam és fűszereztem. Forró olajban hirtelen elősütöttem őket, majd félretettem.
A visszamaradt pecsenyelében rövid ideig pároltam a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. A combokat tűzálló tálba tettem, meglocsoltam a citromlével és a ráöntöttem a fokhagymás-petrezselymes szaftot. Aláöntöttem a visszamaradt sör felét, lefedtem alufóliával, és sütőbe tettem. Időközönként kivettem és megnéztem, ahogy fogyott alóla a lé, úgy pótoltam a sör másik felével. A végén levettem róla a fóliát, hogy szépen megpiruljanak, és zsírjára süljenek.

Leöntve sörrel

Sütés előtt, a jénaiban



6 megjegyzés:

  1. Hú de nagyon guszta! Már többször láttam ezt a módját a csirke sütésének de eddig még nem próbáltam ki. Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű, de nagyszerű, igen guszta eledel, na és finom is.

    VálaszTörlés
  3. Már ebédeltem, de azért biztos lecsúszna még egy comb s pár krumpli. :D Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Finom, szaftos lehet így a csirkecomb, jól hangzik. :) És szuper a köret is! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindnyájatoknak!

    VálaszTörlés
  6. Én is szeretem ezeket az apró krumplikat! Nagyon guszta lett a csirkéd is, küldhetnél egy nagy adagot... :)

    VálaszTörlés