![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRiO5ejFZS7FzMuT-97ETPmNNHmwrlAPr4Xam06_fmR5B9fY2r9kRI_R6kUTWfQZIWQQic4cDUvyMio9FiU4Wvv9vKxbLixHhN8my6jYb8y2lKh0gxqGhkxEL8OQVojzWP601SkbHZqHs/s640/2013_1117_141612.JPG) |
A pulykamell krumplikrokettel.... |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYqB2QKnD8hlS6AvytpBgv4rD-ly0ZT6FxzrZlyHprtJTTeD5sxRCV9Uo36BTJmB1BKwBiXPgFtYL1LS13GNqhEwOlblfePvRqWVv3lavAtzomdrHryxqLcAt5CoIPn1u6lNa1y82q5Fc/s640/2013_1116_142639.JPG) |
....és tésztával |
Kedves barátainknál ebédeltünk még szeptemberben, és ott ettünk ennek a receptnek az alapján készített vadast. A marhahúson kívül pulykahús is volt benne, ami nagyon ízlett nekem. S mivel eddig szárnyasból még nem készítettem vadast, most épp itt volt az ideje....
A hozzávalók és a pácolás, főzés menete itt alább látható, az eredeti recept szerint. Egy-két apróbb változtatáson kívül mindent ugyanígy készítettem. 1 kg helyett csak 70-80 dkg pulykamellből csináltam, de a zöldségek mennyiségén nem változtattam, csak annyit, hogy az egyik fehérrépa helyett egy pasztinákot tettem bele, szárított vargányát viszont nem. Két napig pácolódott, s került a levébe néhány szem boróka és szegfűbors is, mivel ezek ízét a vadasban nagyon szeretjük. Fehérborral készítettem, és a végén 2 evőkanál saját főzésű csipkebogyó lekvárral ízesítettem, ahogy a recept is írja.
Köretnek
krumplikrokett és "olaszcsavart" tészta készült hozzá. Mindkettővel nagyon finom lett, ezúton is még egyszer köszönöm a kiváló receptet....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9-duuZRuXG38p47j500fZslmENbnIBzGz0JhSe7-0QynKtn3jTt2db-JAPI5l_DEMV35PKeq_YN0KGq-NMVUzi6GVTzAKIzJLTyhpV4mU_cbBcFewvio2PCFF15xRaDDwbt9cz2cends/w500-h388/2013_1114_111000.JPG) |
A páclé főzése |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEtNfsv5OGulPZw5ovBthvNtnZd38XblPhBPEOlXw9N2_wR0Q4v-a-myYBI2M7puoH1OJFQ5P8-ACwFlmYnLimiAz2wCZe3w7-QUNyA2fDg5nNDXhhrdkVxzvZNtviyJgo_zs8mpfXHl8/w500-h375/2013_1114_111050.JPG) |
A bepácolt hús |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWvMPJ4tZjLTMRSxim14-fY-OUXaxCAQsX6a377TUQ2RWCliVceQygTrDWC3EA9QnCyano7woBCdZmK2A1WW6-Yk4smI4yvpz96mz1YMgAVSTIGrdh6Ks9OhLp7Ass0ajKhgfwUoVtoBM/w500-h375/2013_1115_162433.JPG) |
A hús pirítása |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3xBIuudhXIga6X2wnu_zilYMPVdsNMsUo1u5rOGcyJKYSyJGPbItM147YJdXb93yM7tfYlY5GwwaEuIkaHnMg2062kI7f-LLpCR-ldCso-ydrRCyMo0ULw8G9rbnGWaSBuLYack_4Yds/w500-h390/2013_1115_192437.JPG) |
Már együtt fől a hús és a zöldségek |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZgIVlOdRkQr8k1Tre47Txzx9fDAhG2ZxCbE-JkTIOvQtn6AM3OX691zxKWkoHy24MRe3Ej8fvm92BWYiba_wTp-ukWBc985YXeFqSO5m_EO5EIqVd-DuFNECHhyphenhyphen0KIHauQQoCKOQocao/w500-h375/2013_1115_195021.JPG) |
A kész vadas |
Nagyon szeretjük a vadas mártást, bármilyen hússal vagy gombával legyen készítve. :) Milyen jó lenne most ebédre. :)
VálaszTörlésImádom, ezt is szívesen elfogyasztanám/ :D
VálaszTörlésOkki, Vicuska köszönöm! Sajnos már rég elfogyott :-)
VálaszTörlésKatalin, nagyon jól készitetted azt a remek pác levet. Szerintem egy éjszakán keresztül elég lenne tartani a pulyka hust benne...habár nem tudom meddig tartottad te a lében.
VálaszTörlésImádom a gyönyörü szaftját ahogy készitetted, bizony én is ki fogom próbálni, mert nálunk egész éven át lehet kapni pulyka mellet, és már kifogytam a receptekböl. Köszönöm hogy megosztottad velünk a készitését, és az eredeti receptet is!
Ritkán eszünk vadast, pedig milyen finom tud lenni! :) Tetszik ez a recept, biztosan nagyon finom a hús így elkészítve, a krokett pedig az egyik kedven köretem, nagyon szeretem! :)
VálaszTörlésElisabeth köszi, a páclében kb. másfél napig volt a hús, de ennyi kellet is neki.
VálaszTörlésHankka köszi, régebben én is csak ritkán főztem vadast, mostanában valahogy "rákaptam" :-)