2012. október 5., péntek

Lecsós pásztortarhonya



....de mondhatnám azt is, hogy lecsó tarhonyával, mivel én úgy szeretem, ha sok benne a paradicsom és a paprika.

A hozzávaló mennyiségek csak nagyjából: kb. 30-40 dkg paprika (lehet közte erős is, de színes mindenképpen), 20-30 dkg paradicsom, 3 db krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, kb. 20 dkg tarhonya, olaj, só, őrölt paprika, kolbász ízlés szerint, és személyenként egy szelet húsos füstölt szalonna.

Elkészítése:
A tarhonyát kis olajon megpirítottam, felengedtem kb. kétszeres vízzel, és készre főztem.
A krumplit feldarabolta, és ezt is külön főztem meg sós vízben. A hagymát olajon megdinszteltem, hozzáadtam a felszeletelt paprikát, a hámozott és feldarabolt paradicsomot, sóztam, és megszórtam a pirospaprikával. Amikor félig megpuhult már, hozzáadtam a karikára vágott kolbászt is, azért nem előbb, hogy ne főljön nagyon puhára.
Amikor minden készen lett, összekevertem, a szalonnát kakastaréj szerűen kisütöttem, és azonnal tálaltam.



9 megjegyzés:

  1. Megint csak azt kell hogy mondjam, imádom ezt a fajta étket! Most egy kicsit nehéznek érzem a gyomromat, de még így is kis tarhonyát tudnék kanalazni belőle!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom én is, nagyon szeretem az ilyen lecsós ételeket, na meg a tarhonyát is. Holnapra terveztem be egy kisebb adag tarhonya készítését, és lecsóalapom is van a fagyasztóban, minden adott lesz, hogy elkészítsem:)

    VálaszTörlés
  3. Katalin ez nagyon guszta, csak sajnos amíg diétázom nem ehetek ilyesmit, de egyszer kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  4. Imádom! A pásztortarhonyát magában is, de így, lecsósan még finomabb lehet, nagyon jól néz ki a tányéron! :)

    VálaszTörlés
  5. Hogy te milyen isteni finom régimódi ételeket kinálsz...csak csorog a nyálam. Talán utoljára ettem ilyen finomságot amikor tiz éve látogattam MO-szágon!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm lányok! Szeretem az ilyen egyszerű, régimódi ételeket... :)

    VálaszTörlés
  7. Talán 2-3 éve készítettem először pásztortarhonyát, azóta visszatérő. Legközelebb lecsós lesz:-)

    VálaszTörlés
  8. Amit csak lehet,egybe kell főzni, hogy az ízek össze érjenek. Csak a hozzáadási sorrendet kell helyesen betartani. Az sem baj, ha a végén egy kissé lekapja az alját csak ne égjen meg. Úgy az Isteni.

    VálaszTörlés