2012. szeptember 2., vasárnap

Nektarinos-rozmaringos sült csirke



Ezt a receptet a Nők Lapjában olvastam. Már első olvasásra úgy tűnt, hogy ízleni fog majd, és úgy is lett. Nagyjából ugyanúgy készítettem, mint a leírásban, csak egy kicsit jobban fűszereztem.

Hozzávalók: egy egész csirke (grillcsirke méretű), vaj, só, bors, szárnyas vagy grill fűszerkeverék, néhány ág rozmaring (nekem sikerült egy szép hosszú, kb. 50 cm-es ágat vennem), 1,5 dl fehér bor, 0,8-1 kg krumpli, 3-4 (attól függően, hogy milyen nagyok) kemény húsú nektarin.

Elkészítése:
A csirkét sütőpapírral bélelt tűzálló tálba tettem, sóztam, borsoztam, megszórtam a fűszerrel, kis vajdarabkákat raktam a tetejére és a rozmaring felét-háromnegyedét is elszórva hozzáadtam, illetve a csirke belsejébe is tettem belőle. Alá öntöttem a bort, és lefedve kb. 50 percig sütöttem, közben egy-kétszer kivettem és meglocsoltam a saját levével.
Ezután köré rakosgattam a cikkekre vágott krumplit, sóztam, ezt is fűszereztem a grill keverékkel, és a megmaradt rozmaringot is rászórtam. Kicsit megkevergettem, és még mindig lefedve kb. újabb 40 percig sütöttem. Ezután adtam hozzá a szintén cikkekre vágott nektarint - a héját rajta hagyva -, és újabb 20-25 percre (vagy annyi időre, hogy a nektarin átsüljön, de ne legyen túl puha sem) visszatettem a sütőbe, de ekkor már nem fedtem le.

A sütésre előkészített csirke

Félig megsülve, már a krumplival

Majd újabb sütés után a nektarint is hozzáadjuk



3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, azt hiszem én is szeretném...:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a recept, olyan végtelen variációja van a csirke, vagy akár más húsok sütésének, hogy azt sokan nem is sejtik! :) Így nektarinnal még én sem láttam. Rendkívül guszta! :)

    VálaszTörlés
  3. Fenséges, olyan étvágygerjesztő a látvány! Biztosan nagyon finom volt! :)

    VálaszTörlés