2012. június 3., vasárnap

Ordás pite


Torockói ordából készült pite korondi tányéron, alatta torockói terítő

Nevezhetném akár "Ordas" pitének is, mivel Torockó felett magasodik az 1250 m magas hegy, az Ordaskő

Május 24. és június1. között Erdélyben jártunk a csíksomlyói búcsún, illetve előtte és utána Zetelakán és Torockón. Bár az időjárás nem volt a legjobb, ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, mint mindig. Csíksomlyón kívül sok szép helyen jártunk és kirándultunk is. Korondon ismét elcsábultunk, többek között ezt a tányért, és egy hozzá illő kancsót is vásároltunk.
Torockón kedves vendéglátó barátainktól kaptuk azt a szép, friss ordát, amiből ezt a pitét sütöttem, a túrós pite receptem alapján, azzal a különbséggel, hogy a túró helyet 70-75 dkg ordával készítettem. Nagyon finom lett, gyorsan fogy.10 megjegyzés:

 1. Még sosem hallottam az ordáról, most meg mindenhol ezt látom. Milyen íze van??? Nagyon jól néz ki!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon guszta a sütid! Még ordát én sem ettem , de az is valami túróféle ugye? Szerintem ha olyan helyeken járnék mint amikről szoktál beszámólni biztos hogy én is elcsábulnék 1-2 tányér esetleg bögre tekintetében ! Nem is szólva ha esetleg még kézimunka is van !:-))

  VálaszTörlés
 3. Lilla, Éva köszi! Az orda valóban túróféle, az íze is hasonlít hozzá, csak édeskésebb. Sütibe nagyon finom.

  VálaszTörlés
 4. Jaj de jó, még sosoem kóstoltam ordát, de azt olvastam a ricottához hasonló, azt meg szeretem. Szép kirándulásotok lehetett:)

  VálaszTörlés
 5. Mi évek óta tervezzük, hogy elmegyünk a gyerekekkel a csíksomlyói búcsúba... Régen voltunk néhányszor, nagyon megható élmény!
  A képeket feltétlenül megnézem majd, alig várom:-) Zetelaka meg Torockó kimaradt eddigi útjainkból, talán a nyáron útba ejtjük.
  A pite nagyon guszta, bár gyerekkoromban nem ízlett az orda. Éppen ezért most szívesen megkóstolnám:-)

  VálaszTörlés
 6. Trollanyu, Gerdi, köszi. Ricottát pedig én nem kóstoltam még :), de ahogy utánanéztem az interneten, valóban hasonló az ordához. Az erdélyi képeket remélem pár nap múlva el tudom kezdeni feltölteni.

  VálaszTörlés
 7. Éva írta

  Bizonyítani tudom, hogy nagyon
  finom a Menyem ordás-pitéje.
  Ha nem tudtam volna, hogy ordás,
  akkor túrosnak ettem volna, mert
  semmi különbséget nem találtam a
  kettő között.
  Mindkettő nagyon finomra sikerült,
  mint mindig! Erre szokták mondani, hogy(a túró mellé)azért
  ilyen finom, mert szíved-lelked beletetted.
  Köszönjük a képeket is!

  VálaszTörlés
 8. Az ordához nagyon jól illik a kapor! Próbáljátok ki! :) Én nagyon szeretem az ordát, pedig nem vagyok nagy sajt-rajongó :)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon kár hogy Magyarországon nem készítenek juh tejből ordát de nem is lehet kapni sem a piacokon sem az üzletelben pedig nagyon finom és egészséges.Aki teheti ne hagyja ki gasztronomiai élményben lesz része és nagyon fog hoányozni fog neki.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban kár, hogy nálunk nem kapható! De örülünk, hogy másnak is ízlik :-)

   Törlés