A kisült palacsinták.... |
...az egyik kettétörve |
Kezd nyílni a bodza, és az akác is ontja illatos virágait, amiket a hétvégén mentünk szedni, a Majdánpolára, ami egy füves-sziklás sztyeppe, Pomáz felett. Sokszor kirándultunk már itt, a Pilisjárók blogomon is több bejegyzés van már róla. Szedtünk szörpnek is, és ezeket a helyes kis minipalacsintákat is ízesítettem a virágokkal.
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, kb. 2,5 dl tej, 2 dkg liszt, csipet
só, 2-3 evőkanál cukor, 2 mokkáskanál sütőpor, és 1-1 jó maréknyi akác- és bodzavirág,
a sütéshez: kevés olaj vagy zsír,a tálaláskor: porcukor, vagy/és lekvár.
a sütéshez: kevés olaj vagy zsír,a tálaláskor: porcukor, vagy/és lekvár.
Elkészítése:
A
tojásokat elkevertem a tejjel, a cukorral és a csipet sóval. Beleszórtam a sütőporral elkevert lisztet, és simára kevertem. Kb. nokedli sűrűségű tésztát kell kapni, de ha több a virág, mint most nekem, akkor lehet még hígítani, mert a virágok eléggé besűrítették a tésztát.
Hozzáadtam az ollóval levágott kis bodza szirmokat, és az akácvirágokat. Elkevertem, és 10 percet pihentetés után és már elkezdtem sütni.
A teflon palacsintasütőbe kevés olajat öntöttem, kb. annyit, vagy kicsivel többet, mint egy hagyományos palacsinta sütéséhez. A tésztából kis kupacokat öntöttem a serpenyőbe, kicsit eligazgattam, aztán mikor megsült az alja megfordítottam, és a másik oldalukat is szép aranybarnára sütöttem.
A palacsintatészta a bodzavirágokkal.... |
....és az akácvirágok is bele kerültek |
Ha jól értem keverted az akácot és a bodzát. Én külön szoktam. Vagy, vagy, de így is biztos finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Ani, igen, a kétféle virágot egy tésztába kevertem. Finom vacsora volt!
TörlésNagyon guszta a palacsintád és azok a szép eprek ! Szép helyen szedtétek a palacsinta hozzávalóit !
VálaszTörlésKöszönjük szépen Éva, szeretjük ezt a helyet, már gyerekkorom óta, Pomázon laktak a nagyszüleim, sokat jártam itt, már kiskorom óta.
TörlésFinom lett a palacsinta és az eper is nagyon jó volt hozzá!
Kipróbáltam régebben már én is ezeket - csak mivel elég nehéz "tiszta helyről" virágot szerezni - egy ideje nem sütöttem. Pedig finom.
VálaszTörlésKöszönöm, szerencsére vannak még "tiszta helyek", ahol lehet virágokat szedni, ősszel terméseket, ahol nem járnak autók, csak a méhek, bogarak, lepkék....
TörlésNagyon guszta és finom palacsintát sütöttél. Külön-külön már kevertem a virágokat a tésztába, de együtt még nem. Egy igazi ízkavalkád lehetett, és eltudom képzelni hogy nagyon finom.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom, illatos palacsinta volt.
TörlésMicsoda desszert különlegesség. Ízletes és illatos, biztosan nagyon tudnám szeretni.
VálaszTörlés