A kisült palacsinták.... |
...az egyik kettétörve |
Kezd nyílni a bodza, és az akác is ontja illatos virágait, amiket a hétvégén mentünk szedni, a Majdánpolára, ami egy füves-sziklás sztyeppe, Pomáz felett. Sokszor kirándultunk már itt, a Pilisjárók blogomon is több bejegyzés van már róla. Szedtünk szörpnek is, és ezeket a helyes kis minipalacsintákat is ízesítettem a virágokkal.
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, kb. 2,5 dl tej, 2 dkg liszt, csipet
só, 2-3 evőkanál cukor, 2 mokkáskanál sütőpor, és 1-1 jó maréknyi akác- és bodzavirág,
a sütéshez: kevés olaj vagy zsír,a tálaláskor: porcukor, vagy/és lekvár.
a sütéshez: kevés olaj vagy zsír,a tálaláskor: porcukor, vagy/és lekvár.
Elkészítése:
A
tojásokat elkevertem a tejjel, a cukorral és a csipet sóval. Beleszórtam a sütőporral elkevert lisztet, és simára kevertem. Kb. nokedli sűrűségű tésztát kell kapni, de ha több a virág, mint most nekem, akkor lehet még hígítani, mert a virágok eléggé besűrítették a tésztát.
Hozzáadtam az ollóval levágott kis bodza szirmokat, és az akácvirágokat. Elkevertem, és 10 percet pihentetés után és már elkezdtem sütni.
A teflon palacsintasütőbe kevés olajat öntöttem, kb. annyit, vagy kicsivel többet, mint egy hagyományos palacsinta sütéséhez. A tésztából kis kupacokat öntöttem a serpenyőbe, kicsit eligazgattam, aztán mikor megsült az alja megfordítottam, és a másik oldalukat is szép aranybarnára sütöttem.
A palacsintatészta a bodzavirágokkal.... |
....és az akácvirágok is bele kerültek |
Ha jól értem keverted az akácot és a bodzát. Én külön szoktam. Vagy, vagy, de így is biztos finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Ani, igen, a kétféle virágot egy tésztába kevertem. Finom vacsora volt!
TörlésNagyon guszta a palacsintád és azok a szép eprek ! Szép helyen szedtétek a palacsinta hozzávalóit !
VálaszTörlésKöszönjük szépen Éva, szeretjük ezt a helyet, már gyerekkorom óta, Pomázon laktak a nagyszüleim, sokat jártam itt, már kiskorom óta.
TörlésFinom lett a palacsinta és az eper is nagyon jó volt hozzá!
Kipróbáltam régebben már én is ezeket - csak mivel elég nehéz "tiszta helyről" virágot szerezni - egy ideje nem sütöttem. Pedig finom.
VálaszTörlésKöszönöm, szerencsére vannak még "tiszta helyek", ahol lehet virágokat szedni, ősszel terméseket, ahol nem járnak autók, csak a méhek, bogarak, lepkék....
TörlésNagyon guszta és finom palacsintát sütöttél. Külön-külön már kevertem a virágokat a tésztába, de együtt még nem. Egy igazi ízkavalkád lehetett, és eltudom képzelni hogy nagyon finom.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom, illatos palacsinta volt.
TörlésMicsoda desszert különlegesség. Ízletes és illatos, biztosan nagyon tudnám szeretni.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, nekünk is ízlett!
Törlés