2019. január 31., csütörtök

Sajtos kréker




Évánál láttam meg nemrég, hogy helyes kis krékereket sütött. Nagyon megtetszettek, így gyorsan én is nekiláttam hogy megsüssem. Tényleg nagyon finomak, ropogósak és omlósak lettek. 
Gyorsan és egyszerűen elkészültek, csak egy hibájuk volt, hogy nagyon hamar elfogytak 😋

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg reszelt trappista sajt, 20 dkg margarin, 1 teáskanál só, 2 tojás sárgája, 
a tetejére: egész mákszemek, vagy szezámmagok.

Elkészítése:
A lisztet elkevertem a sóval, belemorzsoltam a margarint, végül hozzákevertem a sajtot és a tojás sárgáját. Összegyúrtam, majd hideg helyen pihentettem fél órát.
Ezután 2-3 mm vastagra kinyújtottam, feldaraboltam négyzet, illetve háromszög alakúra, egy részükbe szívószállal lyukakat szúrtam, másik részüket mákkal szórtam meg.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 10-15 perc alatt megsülnek, csak vigyázzunk, mert könnyen barnulnak (ez az idő sütőtől függő lehet).






20 megjegyzés:

  1. Ismerős nekem is az ilyen abbahagyhatatlan kategória. :D Nagyon csábítóak ezek a falatkák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nekünk sikerült abbahagyni, de csak akkor, amikor elfogyott :-) :-)

      Törlés
  2. Tényleg finomak tudom, mert már én is készítettem 2017 év végi rágcsáló volt. Jól néznek ki a kis krékereid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Lívia, valóban nagyon finomak :-)

      Törlés
  3. Örülök hogy elkészítetted nagyon guszták és hogy finomak azt már tudom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, és a receptet is, még egyszer :-)

      Törlés
  4. Köszönöm az ötletet, biztosan meg fogom csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Magró, és nagyon szívesen :-) Ha megsütöd majd írd meg, hogy hogy ízlik :-)

      Törlés
  5. Hű, de jól néznek ki, segítettem volna az elfogyasztásában! :-) Odavagyok a sós rágcsákért, így kihagyhatatlan!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Ha előbb szólsz, hívtalak volna segíteni :-)

      Törlés
  6. Nagyon tetszik nekem ez a kréker, annyira guszta! Tuti, hogy még a napokban megsütöm! Köszönöm az ötletet, elmentettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabriella! Jó sütést és jó nassolást utána :-)

      Törlés
  7. Milyen kis csinosak lettek. Imádom, ha valamilyen mag van a tetején és még kiadós is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea! Legközelebb ha sütöm, én is teszek majd rá köménymagot és szezámmagot is.

      Törlés
  8. Köszönöm a jó ötletet, megcsinálom! Szeretem a gyorsan elkészíthető dolgokat!!! Puszi Juju

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szuper ez a kréker! Csinos a formájuk és biztos, hogy nagyon finomak. :) Nagyon tetszenek a fotók is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Vanilin :-) Nagyon finomak voltak....

      Törlés
  10. Nagyon guszták, én is szívesen ropogtatnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, ebből sajnos már nem maradt.... :-)

      Törlés