2015. február 12., csütörtök

Gombával töltött csirkecomb - Barbitól


A csirkecombok egyben....

...és kettévágva

Barbinál láttam meg tegnap a gombával töltött csirkecombokat, amik mindjárt megtetszettek. Érdekesség, hogy én is épp csirkecombot szerettem volna sütni, és ráadásul krumplipürével, de csak úgy hagyományos módon. Gyorsan vettem hozzá gombát, és egy nagyon finom ebéd kerekedett belőle. Némi változtatással így készítettem el.....

Hozzávalók nálam: 2 csirkecomb, 15-20 dkg gomba, 1 tojás, 1-1,5 zsemle, 1 vöröshagyma, majoránna, petrezselyem, só, bors, a combok beszórásához csirkéhez való fűszerkeverék, zsír, 
köretnek: krumplipüré, bébirépa és sült gombaszeletek.

Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítottam, bőrét fellazítottam, alatta besóztam és befűszereztem.
A gombából keveset félretettem, amit majd tálalás előtt megsütök, a többi gombát is kis darabokra, hagymát apróra vágtam. Sóztam, és kevés zsiradékon megdinszteltem.
A zsemlét beáztattam, jól kinyomkodtam, és a hagymás gombákkal, a tojással és a fűszerekkel összedolgoztam. Megtöltöttem vele a combokat, tetejüket befűszereztem, majd kizsírozott tűzálló tálba helyeztem, kicsi vizet öntöttem alá, és alufóliával lefedve tepsiben kezdtem sütni. Kb. 1-1,5 óráig sütöttem, majd a végén alufólia nélkül szép piros-barnára pirítottam.
A félretett gombaszeleteket megsóztam, és kevés zsiradékon hirtelen kisütöttem. Krumplipürével és konzerv bébirépával tálaltam





14 megjegyzés:

  1. Hűha ez nagyon finom lehet igen guszta! A hétvégére szeretnék én is töltött húst!
    (Véletlen akadt meg a szemem a hozzávalóknál véletlenül bombát írtál:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva, már javítottam! E nagyon vicces volt :-) Mostanában sajnos sokszor elírok valamit, és még észre sem veszem.

      Törlés
  2. Nagyon finom ebédetek volt, és jól is néz ki, szép a tálalás is.. MI is szeretjük az ilyen ételeket amihez nem kell nagy hókusz-pókusz.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon pazar! És ilyen gusztusos a tálalás! :) Szeretném.

    VálaszTörlés
  4. Már Barbinál is nyeltem nagyokat a láttán, most meg nálad. Annyira jól néz ki! Hétvégére más terveim vannak, de a következőre én is elkészítem!

    VálaszTörlés
  5. Az Anyukám sokszor készített töltött csirkecombot gyerekkoromban, de én mindig csak a tölteléket ettem meg belőle, mert az nagyon ízes volt, a csirkecombot nem szerettem és sajnos még most sem szeretem, de nálad annyira guszta, hogy talán rávenném magam a megkóstolására. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki. Rég nem készítettem töltött csirkecombot, talán ki kellene próbálnom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Edith! Én is elég ritkán szoktam készíteni, valahogy nem is gondolok rá, pedig nagyon szeretjük :-)

      Törlés
  7. De jó, hogy írtál hozzám, mert elsiklottam volna felette, örülök, hogy megsütötted és, hogy ízlett nektek! :) Nagyon szép és ínycsiklandó lett a fotókat elnézve!

    VálaszTörlés
  8. Freudi elszólás, mert tényleg bomba jó!!!! :)

    VálaszTörlés