2013. október 4., péntek

Sült kárász hideg zöldbabsalátval




Hozzávalók a sült halhoz: kisebb méretű kárászok, só, liszt, törött paprika, a kisütéshez olaj vagy zsír, 
a salátához: zöld hüvelyű zöldbab, néhány karika sárgarépa, konzerv kukorica, só, olaj, őrölt bors, citromlé, zöldségekhez való fűszerkeverék, ami lehet kakukkfű, zsálya, bazsalikom, majoránna, oregáno, és rozmaring is,
az öntethez: tartármártás és őrölt bors.

Elkészítése:
Először a salátát készítettem el. A zöldbabot csak a két végétől megtisztítottam, de nem daraboltam fel. A sárgarépát karikákra vágtam és együtt kevés olajon megpároltam, közben sóztam és fűszereztem. Amikor készre főtt egy kis citromlét csepegtettem rá, majd hozzákevertem a kukoricát is, és hűtőbe tettem.
A halat sütés előtt egy órával besóztam, majd paprikás lisztbe forgattam, és bő, forró olajban ropogósra kisütöttem. Bár a kárász eléggé szálkás, de ha jól át van sütve, akkor könnyen kivehető belőle a gerince és vele együtt a szálkák nagy része. 
Tálaláskor a zöldségeket tartármártással leöntöttem és bőven megszórtam őrölt borssal.

A besózott halak

Paprikás lisztbe forgatva



7 megjegyzés:

  1. Ezt most sokáig nézni kínzás! Nagyon szeretem a halat de aránylag ritkán jutok hozzá. Éppen a napokban beszéltük a férjurammal hogy pár szelet halat kéne venni és hasonló módon szoktam én is elkészíteni. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Katalin, sajnos nálunk ilyen halat nem lehet kapni, még fagyasztva sem. Nagyon guszta és finom...szinte érzem az illatát ahogy sütötted!

    VálaszTörlés
  3. Éva köszi! Egyetek csak sok halat, mert az nagyon egészséges!
    Elisabeth, sajnálom, hogy nálatok nincs ilyen hal, de biztos vannak más finomak, amik meg nálunk nincsenek :)

    VálaszTörlés
  4. Milyen szuper ropogósra sült, nagyon jól néz ki:)Ilyet nem szoktam készíteni, inkább tengeri halakat, de szívesen megkóstolnám:)

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek Elisabeth-tel, szinte érzem az illatát is, nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  6. Sajnos nem vagyok nagy halfogyasztó, de ez az egyik kedvenc ételem, egyszerűen imádom ropogtatni. Mint ahogy Éva írta fentebb, ezt most kínzás nézni számomra is. :)

    VálaszTörlés
  7. Trollanyu, Hankka, Gabriella köszi.
    Örülök, hogy ti is szeretitek a halat :)

    VálaszTörlés