A feltálalt harcsa, amihez jól csúszott a sör, mert ugye a hal úszni akar |
A receptet az "A 100 legjobb halétel" című kis könyvecskében láttam meg, ami egyike egy több mint 60 kötetből álló sorozatnak - biztosan sokan ismerik -, egyszerű kép nélküli olcsó kis kötetek, de lehet azért érdekes dolgokat találni bennük.
Hozzávalók: kb. 30 dkg bármilyen hal tésztájához - jelen esetben afrikai harcsához - 1 tojás, 0,75 dl sör, kb. 3 dkg liszt + liszt a halszeletek beforgatásához, só, bors,
a körethez: ízlés és a kívánt mennyiség szerint: tejföl, mustár, só, bors, majonéz, porcukor, kígyó uborka, snidling, a tálaláshoz citrom.
a körethez: ízlés és a kívánt mennyiség szerint: tejföl, mustár, só, bors, majonéz, porcukor, kígyó uborka, snidling, a tálaláshoz citrom.
Elkészítése:
A halat sütés előtt jó fél, egy órával előbb besóztam, borsoztam, majd állni hagytam. A tésztát - ami könnyű habos, krémes állagú lett - csak sütés előtt készítettem el. A fehérjét felvertem habnak, majd elkevertem benne a sárgáját és a lisztet, hozzákevertem a sört, kicsit megsóztam, és már készen is volt. A halszeleteket először lisztbe forgattam, majd a habos masszába, és már mehettek is a forró olajba, ahol szép aranybarnára sültek.
A körethez az uborkát először hosszába négybe vágtam, majd felszeleteltem, és belekevertem a többi hozzávalóból elkészített mártásba. Tetejét apróra vágott snidlinggel szórtam meg, és citromkarikával tálaltam.
Nagyon finom, könnyű ebéd lett belőle.....
VálaszTörlésÉva küldte.......
Ez tényleg egy szuper könnyű
ebéd lett.
Nem árt néha egy-egy könnyebb
ebéddel is meglepni a családot.
A gyomornak is szüksége van rá
Köszi szépen! Valóban könnyű és finom újdonság volt...
VálaszTörlésNagyon guszta, nagyfiam pont most kért rántott halat, ki kellene próbálnom ezt a verziót! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka! Nagyon finom, egy próbát megér :)
VálaszTörlésKedves Kati, köszöm először is a nyugtató és kedves szavaidat. Remélem minden sikeresen fog történni a szem operációmmal.
VálaszTörlésNem tudtam megállni amikor kinyitottam a gépemet ma reggel, és rögtön rá tekintettem a finom bundás harcsádra. Imádom igy készitve, és milyen finom, egyszerü köretet készitettél hozzá!
Köszönöm Elisabeth, remélem nemsokára ismét jól fogsz látni...
VálaszTörlés