2011. június 7., kedd

Diós csiga



Hozzávalók a tésztához: 28 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 3-4 dkg olvasztott vaj vagy margarin , 1 egész tojás, 5-6 dkg cukor,
a töltelékhez: olvasztott vaj vagy margarin, kb. 12-14 dkg darált dió, ízlés szerint cukor, 1 citrom héja,
a tetejére: egy tojás.

Elkészítése:
A hozzávalókból bedagasztjuk a tésztát, kelni hagyjuk kétszeresére. 60 cm hosszú, lapot sodrunk belőle, megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros diót, a citrom reszelt héját, feltekerjük, és 15 db 4 cm-es csigát vágunk belőle.
Tepsibe tesszük, lehet közel egymáshoz, akkor sütéskor összeérnek, és nem szárad ki a szélük. Kicsit még pihentetjük, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.

A kinyújtott tészta, a rászórt dióval

Feltekerjük és feldaraboljuk

Tepsiben, sütés előtt....

és sütés után



1 megjegyzés: