2018. április 13., péntek

Gombás-zöldséges fasírt


Tálalva...

...aztán kettévágva

Végül meglocsolva majonézzel, ami kicsit furcsára sikerült, de csak így jött ki a flakonból. De azt is mondhatnám,
hogy így akartam..... 😃

Egy hús nélküli ebéd is lehet finom, ami megállja a helyét akár a hétvégi asztalon is. Mi nagyon szeretjük az ilyen színes zöldségkavalkádot! Külön-külön egyik íz sem érződik ki rajta - pont ez a jó benne -, összességében pedig nagyon ízletes. Ez most a régi cukkinifasírt receptemet, és egy zöldséges változatomat újragondolva született meg.
Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítünk, le is lehet fagyasztani, és ha kivesszük a mélyhűtőből már csak kisütni kell. Persze frissen mindig jobb.....

Hozzávalók kb. 16-17 kisebb fasírhoz (én soha nem szoktam nagyokat csinálni, sem húsosból, sem zöldségesből): 2 kisebb újkrumpli, 1 kisebb zsenge cukkini, 1 közepes sárgarépa, 4-5 szem gomba, pár szelet kápiapaprika, 1 nagyobb hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nyers tojás, 4 evőkanál szójagranulátum, 1-2 kiskanál ételízesítő, só, bors, 4-5 evőkanál kukoricaliszt,
a panírozáshoz: zsemlemorzsa,
a kisütéshez: olaj.

Elkészítése:
A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A cukkinit héjastul, a többit megtisztítva. Sóztam és állni hagytam, majd jól kinyomkodtam.
A fokhagymát összezúztam, a paprikát és a petrezselymet apróra vágtam.
A hagymát kis kockákra vágtam, és kevés olajon megdinszteltem.
A szójagranulátumhoz kevertem az ételízesítőt, és beáztattam meleg vízbe. Csak épp annyiba, amennyit felszív majd.
Mindezekhez hozzáadtam a tojást, a kukoricalisztet, borsoztam, és az egészet jól összekevertem.
Fasírtokat formáztam belőle, majd zsemlemorzsába forgattam, és bő olajban kisütöttem.

Párolt rizzsel tálaltam, de adhatunk mellé sült krumplit is. Aztán megszórtam petrezselyemzölddel és friss bazsalikomlevelekkel. Kínálhatunk hozzá még majonézt vagy tartármártást is, nagyon jól harmonizál vele.

Az előkészületek - a lereszelt zöldségek, balra pedig a beáztatott szója

Már hozzáadva a tojás és a kukoricaliszt is

A fasírtok zsemlemorzsába forgatása



3 megjegyzés:

  1. Guszta! Ezeket a zöldséges fasírtokat én is nagyon szeretem. Bár ezzel is egyedül vagyok itthon aki ezt szereti.

    VálaszTörlés
  2. Finom lehetett és szép a tálalás is. Mi is szeretjük az ilyen zöldséges fasirtokat is.

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen lányok! Finom volt, és szerencsére mi mindketten szeretjük :-)

    VálaszTörlés