2017. május 10., szerda

Marhalapocka vadasan


Sok szafttal a legfinomabb - most csak azért van rajta ilyen kevés, hogy látszódjon a hús is 😊

Egy egyszerű, pácolás nélkül készült vadas, sok krémes, csipkebogyó lekvárral ízesített szafttal...

Hozzávalók: 60 dkg marhalapocka, 3-4 nagyobb sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 kisebb-közepes zellergumó fele, 1 nagyobb alma, 1 nagy fej vöröshagyma, vagy 2 közepes méretű, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, őrölt bors, pár szem szemes bors, borókabogyó és szegfűbors, 2 babérlevél, mustár, pici cukor vagy méz, pár csepp citromlé, 1 db erőleves- vagy húsleveskocka, ízlés szerint pár kanál csipkebogyó lekvár, 1 kis doboz tejföl.

Elkészítése:
A hússzeleteket sóztam, borsoztam, kevés olajon mindkét oldalukat elősütöttem, majd félretettem. 
A megmaradt olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, majd hozzáadtam a darabolt zöldségeket, almát és a fokhagymát, valamint a mustárt, a leveskockát és a fűszereket. Felengedtem vízzel, és elkezdtem főzni. Megkóstoltam, és ízlés szerint mézzel és citromlével ízesítettem még. Ezután kis lángon addig főztem, míg a hús meg nem puhult. 
Ha kellett, főzés közben pótoltam az elfőtt vizet, de mindig csak keveset öntöttem hozzá - ha van kéznél, 1 dl fehér bort is adhatunk hozzá. Valamint kóstolgattam még, s ha valamelyik fűszerből vagy ízesítőből hiányzott még, akkor abból tettem még bele.
Mikor elkészült, kivettem a hússzeleteket. A zöldségeket botmixerrel pépesítettem, hozzákevertem a tejfölt és a csipkebogyó lekvárt, majd újra felforraltam.
A szafttal pedig bőségesen meglocsolva, csavart csőtésztával tálaltam.




3 megjegyzés:

  1. A finom szaftos húsokat én is szeretem,most is megennék egy szelettel:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretjük a vadast és mi is tésztával. Jól néz ki és biztos, hogy finom is.

    VálaszTörlés