2017. április 3., hétfő

Báránygulyás



Ritkán eszünk bárányhúst, de így húsvét előtt szoktam venni egy-két főzetre valót. Ez a gulyás oldalasból készült, csak egy kis adag, krumplival, nokedlivel, amit erős paprikával és friss, magvas rozskenyérrel ettünk.
Ani, "A Parókia konyhájából" háziasszonya blogos játékot hirdetett, Ünnepek - Jeles napok! címmel, ahova bárányos ételeket vár, így most ezt neki is küldöm...


Hozzávalók: kb. 40 dkg bárányoldalas és/vagy lapocka, vegyesen, 1 nagy hagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 2-3 szem krumpli, 1 darabka zeller, 1-2 lestyánlevél, só, zsír, piros paprika, 1-2 babérlevél, köménymag, 2-3 kiskanál házi gulyáskrém,
tálalásnál: erős paprika és nokedli.

Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, és megdinszteltem a zsírban. Hozzáadtam a púst, fehéredésig pirítottam együtt. Ekkor hozzáadtam a pirospaprikát, felengedtem vízzel, sóztam, beletettem a zellert, a lestyánlevelet, a gulyáskrémet, a babért és a köményt, majd kis lángon jó fél óráig főztem (a főzési idő attól is függ, hogy mennyire nagyok a húsdarabok, vagy hogy mennyire volt fiatal az állat). Ekkor hozzáadtam a felszeletelt sárgarépát, majd újabb főzés után a felkockázott krumplit, s készre főztem.
Tálalásnál kínálhatunk hozzá erős paprikát, nokedlit és friss kenyeret. 
Finom egytálétel!

Az előkészületek - a feldarabolt oldalas



4 megjegyzés:

  1. Ez aztán igazi finomság lehet, nagyon guszta! Sajnos bárányhúst eddig még nem volt szerencsém enni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Én is csak ritkán veszek, egyszer-egyszer évente :-)

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom! Nekem ígértek bárányhúst nyár közepétől. Alig várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vicuska! Jó sütést-főzést, mire megjön a bárányhusi :-)

      Törlés