2016. június 15., szerda

Halak sült zöldségekkel, koktélrákkal, bulgurral és friss salátákkal


Ismét néhány halétel és salátatál, melyek a lányom konyhájában készültek, sok-sok friss zöldséggel, salátával. Desszertnek pedig egy-két gyümölcsös édesség....


Pisztráng sült zöldségekkel

Hozzávalók: pisztráng, citrom, só, karfiol, sárgarépa, saláta, uborka, retek.

Elkészítés:
A pisztrángot kívül-belül sózzuk és meglocsoljuk citromlével. A hasába teszünk egy szelet citromot is, majd fóliába csomagolva sütőben megsütjük.
A karfiolt és a répát meggrillezzük, majd a friss salátákkal tálaljuk.



Afrikai harcsa koktélrákkal és bulgurral

Hozzávalók: afrikai harcsa, koktélrák, szárított medvehagymapor, csilipor, Himalája só, kókuszzsír, köretnek: bulgur és friss zöldségek: vajretek, kaliforniai paprika, saláta, újhagyma....

Elkészítése:
 A halat és a rákot sózzuk, fűszerezzük, majd a kókuszzsíron serpenyőben megsütjük.
Bulgurral és a friss zöldségekkel tálaljuk.



Salátatál tonhallal

Hozzávalók: tonhalkonzerv, főtt tojás, jégsaláta, vajretek, kígyóuborka, sárgarépa, Himalája só, lenmag.

Elkészítése:
A hozzávalókból - tetszőleges arányban használva - elkészítjük a salátatálat. Sózzuk, megszórjuk a lenmaggal, majd a tetejére helyezzük a tonhalat.





Végezetül két desszert, melyek zsírszegény túróból és cottage cheese-ből készültek, édesítővel, fahéjjal és gyümölcsökkel...







3 megjegyzés:

  1. Ó, micsoda ínycsiklandó fogások!!! Hát bérmelyiket elfogadnám most. JÓ hogy szólsz, eltelt már egy kis idő, amióta nem ettünk halat. :P Itt az ideje...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép tálalás. A halak, zöldségek jöhetnének, de a rák az nem.

    VálaszTörlés