2015. november 26., csütörtök

Paradicsompesztós spagetti párolt csirkemellel



Már régebben készült, az unokanővéremnél. Nagyon finom volt, pesztót én ekkor ettem először. A hús is nagyon ízletes volt, jó ízt adott neki a friss bazsalikom is. Érdemes kipróbálni, főleg akinek van saját készítésű pesztója....

Hozzávalók, mennyiség nélkül, a tésztához: spagetti, bolti üveges paradicsompesztó,
a húsos raguhoz: csirkemell, só, bors, majoránna, magyaros fűszerkeverék, olaj, friss bazsalikomlevelek.

Elkészítése:
A tésztát kifőzzük, majd hozzákeverjük a pesztót.
A húst darabokra vágjuk, olajon egy kicsit pirítjuk-pároljuk, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Majd kevés vízzel felengedjük és fedő alatt zsírjára pirítjuk.
Tálaláskor a tészta közepére halmozunk a húsból és friss bazsalikommal díszítjük, ami nagyon jól harmonizál a tésztával és a hússal.




3 megjegyzés:

  1. Ez nekem való, mert nagyon szeretem a paradicsomos, bazsalikomos tésztás ételeket. Az meg még egy jó ráadás, hogy husi is van rajta. Finom lehet és nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Egy újabb egyszerű és nagyszerű étek! :-) Tudnám szeretni!

    VálaszTörlés