2012. január 13., péntek

Kacsacomb almás lilakáposztával



Hozzávalók a kacsasülthöz: kacsacomb, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, mindegyik combra egy-egy rozmaring ágacska, kevés kacsa- vagy libazsír, pár darab hagyma, mennyiségtől függően 1 vagy 2 db alma,
a párolt káposztához: lila káposzta, só, köménymag, olaj, szintén mennyiségtől függően 1 vagy 2 db alma, 2-3 kiskanál cukor, ecet.

Elkészítése:
A tepsit, vagy egy tűzálló tálat vékonyan megkenünk zsírral, belefektetjük a sózott, fűszerezett  húsokat, kevés vizet öntünk alá, és fóliával lefedve sütőbe tesszük. Időközönként megnézzük, megfordítjuk a combokat, ha nehezen puhul, pótoljuk az "elsült" vizet.
Később, mikor már jó háromnegyedig megpuhul, hozzáadjuk a félbe vágott hagymát, és még egy kis ideig lefedve sütjük tovább. Majd ezután levesszük a fóliát, mellé tesszük a negyedbe vágott almákat - nem kell meghámozni, csak a magházát eltávolítani. Most már fólia nélkül sütjük, készre. 
A káposztát és az almát lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk. Olajon megpirítjuk a cukrot, beletesszük az almás káposztát, megszórjuk köménymaggal, és egy kis vízzel megdinszteljük, az ízlés szerinti ecetet csak a végén adjuk hozzá. Köretnek még hagymás krumplit készíthetünk hozzá

A befűszerezett kacsacombok sütés előtt

Sütés közben - már benne van a hagyma.....

....és már az alma is



5 megjegyzés:

  1. Jajjj... Csodálatos.

    Egy pályázatot szeretnék ajánlani neked:
    http://www.reformkorikonyha.blogspot.com/2012/01/te-hogyan-latod-hungarikumokat-palyazat.html

    VálaszTörlés
  2. Tényleg csodás, mint a mesében:) Pedig már éjszaka van, de én befalnék egy adagot, nem is tudom, mikor ettem kacsacombot utoljára.

    VálaszTörlés
  3. Köszi mindhármotoknak, valóban nagyon finom volt.

    VálaszTörlés
  4. Hmm, ez merénylet ellenem!!!:)

    VálaszTörlés