2019. június 26., szerda

Hibiszkuszvirágos-mentás-gyümölcsös jegestea és "kertem" virágai


A gyümölcsös tea sok jéggel - de ameddig fényképeztem, pillanatok alatt el is olvadt....

Még tele a kancsó

Itt a kánikula, amikor sokat ajánlatos inni, de a nagy melegben kívánjuk is a sok hideg folyadékot. Persze legegészségesebb a szénsavmentes ásványvíz lenne, de nem vetendő meg egy finom jeges tea sem, sok citrommal, mézzel és finom nyári gyümölcsökkel....

Hozzávalók: 8 dl víz, 1 filteres citrom ízű zöld tea, 2-3 kiskanál hibiszkuszvirág, ízlés szerint méz, (vagy cukor, vagy más ízesítő), mentalevelek, citromfűlevelek, 2 citrom, 1 nektarin, maroknyi meggy és ribizli.

Elkészítése:
A filteres teával és a hibiszkuszvirággal lefőztem a teát 8 dl vízzel. Ebből a mennyiségből a gyümölcsökkel egy literes kancsó tele is lett, a hibiszkuszvirág pedig szép pirosra "festette".
Mikor már nem volt forró, de még meleg, hozzákevertem a mézet. Hűtőbe tettem hűlni. Ekkor hozzáadtam a zöldleveleket, a citromszeleteket, a magozott meggyet, a ribizlit és a felszeletelt nektarint.

Egy-két óra pihentetés után - hogy összeérjenek az ízek - már fogyasztható is. Sok jéggel, vagy anélkül, ki hogy szereti. De ha hagyjuk állni egy fél napot, vagy akár egy egész napot is a hűtőben, akkor még jobban kijönnek az ízek, és még finomabb lesz.
A gyümölcsöket pedig kikanalazhatjuk, mint egy finom hideg kompótot, akár a hűs szobában vagy az árnyas kertben, teraszon....






Végezetül "kertem" kedvelt virágai....














8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a "virágbirodalom". A tea pedig nagyon jól jönne most.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Ani! Nagyon szeretem a virágokat, növényeket, csak hát az erkélyen mindig kevés a hely....

      Törlés
  2. Minden olyan szépséges nálad! Egy pohárka csodás jeges tea pedig nagyon jól esne most.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Nea! Finom volt a tea, nem túl édes, a menta is enyhén érződött, úgyhogy gyorsan elfogyott :-)

      Törlés
  3. A tea nem dob(na) fel annyira, mint ezek a szépséges képek, melyeket megmutattál a "kertedről". Hát ahhoz képest, hogy hol rendezted be, szerintem pompás, dicsekvésre méltó és bizonyára örömöt adó kis birodalom ! Legyen benne továbbra is sok örömötök !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Mari, a virágok nevében is :-) :-)

      Törlés
  4. Csodálatos a gyűjteményed a "kertedben", Úgy látom te is szereted a kaktuszokat és mindenféle más pozsgás növényt, mint az apukád. Volt kitől átvenni ezek szeretetét. Nagyon látványosak és szépek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen kedves Lívia, igen, nagyon szeretem őket :-)

      Törlés