Egy pikáns zöldségleves, kissé kínai ízvilágú, amit a gyömbér, a csili és a fülfagomba kölcsönzött neki...
Hozzávalók: egy maroknyi szárított fülfagomba, sárgarépa, zeller, 1 zöldségleveskocka, házi ételízesítő, egy-két késhegynyi kurkuma, gyömbérpor, egy-két szál lestyán- vagy zellerzöldje, tálaláskor: húslevesbe való tészta, friss petrezselyemzöld, csilipaprika.
Elkészítése:
A gombát meleg vízben beáztattam, majd kisebb darabokra, csíkokra vágtam.
A sárgarépát és a zellert is feldaraboltam, majd az ételízesítővel, a kurkumával, a leveskockával a gyömbérporral és a zöldfűszerrel feltettem főni. Ha kell, még sózzuk.
Amikor a répa és a zeller megpuhulnak, már kész is a leves. A gomba ilyenkor még roppanós marad, de pont így finom.
A tésztát csak tálaláskor adjuk hozzá, úgy mint a finomra vágott petrezselymet és a csilipaprika darabkákat is.
A sárgarépát és a zellert is feldaraboltam, majd az ételízesítővel, a kurkumával, a leveskockával a gyömbérporral és a zöldfűszerrel feltettem főni. Ha kell, még sózzuk.
Amikor a répa és a zeller megpuhulnak, már kész is a leves. A gomba ilyenkor még roppanós marad, de pont így finom.
A tésztát csak tálaláskor adjuk hozzá, úgy mint a finomra vágott petrezselymet és a csilipaprika darabkákat is.
A szárított fülfagomba.. |
...és beáztatás után |
Sok finomságot készítettél amióta nem látogattam az oldalad, mert nyár van és pihenés - legalábbis nálunk. A saját blogom is hanyagolom, és még fogom is...
VálaszTörlésFülfagomba? Elég fura neve van. Erről még soha nem hallottam. Nálunk terem vagy kínai? Jól néz ki.
Köszönöm Lívia! A fülfagomba előre csomagolt, és ahogy írod, kínai.
TörlésTovábbi jó pihenést és szép nyarat kívánok, néha-néha azért majd nézzél be a "konyhákba".... :-)
Köszönöm Katalin.
Törlés