2016. április 16., szombat

Carbonara spagetti



Kicsit más, mint a hagyományos spagettik, de ez is nagyon finom...

Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 25-30 dkg főtt füstölt sonka és bacon vegyesen, só, 1-2 kanál olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, szárított morzsolt oregánó és bazsalikom, 3,6-4 dl főző tejszín (két kis doboz), kb. két maroknyi reszelt sajt, aminek egy része lehet füstölt is,
a tetejére: ízlés reszelt sajt, ami szintén lehet füstölt, és friss bazsalikom.

Elkészítése:
A sonkát kockára, a bacont csíkokra vágtam, a fokhagymát összezúztam, és együtt az összeset olívaolajon megpirítottam. Hozzáadtam a reszelt sajtot, kicsit hagytam hogy olvadjon, aztán hozzáöntöttem a tejszínt és a morzsolt fűszereket. Egyet forraltam rajta, kicsit még hagytam a tűzön, hogy sűrűsödjön.
A tésztát kifőztem, összekevertem a sonkás szósszal, és már tálaltam is a finom friss bazsalikom levelekkel.




5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta. Ezt mi is szeretjük.

    VálaszTörlés
  2. A kifőtt tészta mindig jöhet, nagyon szeretjük minden változatban édesen, sósan. Ez is finom lehet.

    VálaszTörlés
  3. Ani, Lívia, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  4. A kedvencem! Annyira guszták a fotóid - főleg az alsó, hogy csorog a nyálam... :)

    VálaszTörlés