2013. augusztus 1., csütörtök

Görög gyümölcsleves



Még eddig nem készítettem görög gyümölcslevest, csak kész tasakost ettünk. Az interneten több receptet is megnéztem, aztán elkészítettem a saját verziómat. Mivel a sárgadinnyém és a sárgabarackjaim nem voltak nagyon puhák, ezért úgy döntöttem, hogy kicsit megfőzöm őket. Jó döntés volt, mert így finomabbak lettek, és a levét is fel tudtam használni. Egy keveset leturmixoltam belőlük, ettől kicsit besűrűsödött a leves, pont annyira, amennyire szerettem volna. Finom hideg, üdítően könnyű leves lett belőle, pont ilyen meleg napokra való.....

Hozzávalók: 3-4 db sárga és fehér húsú őszibarack vegyesen, 4-5 db sárgabarack, egy szeletke görögdinnye, kb. 2 gerezd sárgadinnye, 4 dl narancslé, 2 dl tejszín, cukor (nem mértem, kb 2-4 evőkanállal, ízlés szerint), néhány szem szegfűszeg, egy-két darabka fahéj, 1-2 kiskanál citromlé. 

Elkészítése:
A sárgadinnyét és a sárgabarackot az ízlés szerinti cukorral, a citromlével, a szegfűszeggel és a fahéjjal 3,5-4 dl vízben feltettem főni. Rövid ideig főztem, hogy a gyümölcsök épp hogy csak puhulni kezdjenek. Amikor kihűlt, kivettem a szegfűszeget és a fahéjat, majd a gyümölcsökből egy keveset leturmixoltam, hogy kicsit sűrűbb legyen a leves.
A tejszínt elkevertem a narancslével és összeöntöttem az előző gyümölcsös lével. A görögdinnyéből eltávolítottam a magokat, kis darabokra vágtam, és belekevertem a levesbe. Jól lehűtve tálaltam.

Végre befejeztem a pünkösdi erdélyi utunk képeiből az utolsó sorozat feltöltését, a kiskohi Medvebarlangból. Jó volt most a melegben nézegetni a hűs barlangi képeket. Aki szívesen megnézné, az itt tekintheti meg.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, elfogadnék én is egy tányérral! :) Ilyen melegben igazán jól tud esni! :)

    VálaszTörlés
  2. Na ilyet kell készítsek én is:) Nagyon szép:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok. Most valóban jól esne, de sajnos már elfogyott :)

    VálaszTörlés
  4. Nem készítettem még ilyet, megkóstolnám...

    VálaszTörlés