2017. február 6., hétfő

Tengeri hal zabkorpában bundázva



Szeretjük a halat, ehhez képest még mindig keveset eszünk belőle.
Ez is egy egyszerű elkészítése a rántott halnak, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett zabkorpát használunk hozzá. Ettől finom, ropogós bundája lesz, belül ugyanúgy puha, omlós marad a hús, és ráadásul egészségesebb is....


Hozzávalók: halszeletek, só, bors, citromlé, liszt, tojás, zabkorpa.

Elkészítése:
A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, fél órát állni hagyjuk. Ezután bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, majd a zabkorpába mártva. Forró olajban kisütjük.

Tartármártással, citromszeletekkel és olívaolajon párolt vegyes zöldséggel tálalhatjuk.

A zöldségkeveréket megszórhatjuk grillzöldségekhez való fűszerkeverékkel, vagy  házilag összeválogatott fűszerekkel (pl oregánó, bazsalikom, kakukkfű, szegfűbors, rozmaring, koriander, zsálya, rozmaring), amit ezek közül szeretünk.

A hal panírozása



8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet guszta! Mi is szeretjük a halat vagy inkább úgy mondanám hogy szeretnénk többet enni,ha kicsit pénztárca-barátabb lenne az ára ! Leginkább paprikás lisztben szoktam forgatni és úgy sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Hát a hal nem olcsó, az biztos :-( Lépten-nyomon arról beszélnek, hogy Magyarországon milyen kevés halat fogyasztanak, pedig ha kicsit olcsóbb lenne, biztos többen vennék...

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki, igazán csábító. Mi is szeretjük a halat sütve, rántva. A férjem még a halászlét is, én azt nem, de elkészítem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, mi minden formájában szeretjük, ezért is vadászok mindig újabb elkészítési módok irányába :-)

      Törlés
  3. Szívesen megenném, szeretem a halat. :) Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  4. Milyen jó ötlet - én eddig még csak "normálisan" paníroztam ha nagyritkán ettem - mert nem mondanám, hogy a kedvenceim közé tartozik. De egyszer talán erre a változatra is rászánom magam. Nem lehet ez rossz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi nagyon szeretjük a halat, minden formájában :-)

      Törlés