2017. február 9., csütörtök

Piskótatekercs



A lekvárral töltött piskótatekercs a világ legegyszerűbb süteménye, csak nekem nem szokott sikerülni nagy tepsiben megsütni a vékony piskótát. Valahogy mindig túlsült az alja, és csak nehézkesen tudtam tekerni, töredezett. Ezt most egy kb. 32x22 cm-es kerámiatálban sütöttem, kicsit vastagabb, de finom puha lett a tésztája, és az alja sem égett meg 😊.... Nagyon finom volt!


Hozzávalók, a képeken hátható tekercshez, a tésztájához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 púpozott evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor,
a megtöltéséhez: sárgabarack lekvár,
a díszítéshez: csokoládé, citromfű levélkék, aszalt sárgabarack és egy szem aszalt áfonya.

Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzá kevertem a sárgájákat, aztán óvatosan a cukrot, és a sütőporral elkevert lisztet is.
A sütőpapírral bélelt kerámiatálba öntöttem, és előmelegített sütőben készre sütöttem. Még forrón konyharuhára borítottam, és feltekertem. Így hagytam kihűlni.
Utána megkentem a lekvárral, tetejére olvasztott csokoládét csurgattam, és kidíszítettem.





9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! Én nagyon szeretem, sokszor készítem is. :)

    VálaszTörlés
  2. A kevés édesség között a lekváros piskóta ott van. Én is nagyon szeretem. Nagyon jól néz ki a sütid.

    VálaszTörlés
  3. A férjem kedvence, szép lett! 🙂

    VálaszTörlés
  4. Ez nálunk is kedvenc,a tekercs kicsit nálam is mumus:-))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok :-) A tekerése még kicsit "sarkos", de már meg vagyok elégedve vele :-)

    VálaszTörlés
  6. De jó, hogy megláttam nálad, Kati! Már rég sütöttem, pedig egyszerű is, szeretjük is...Ezen a hosszú télen mindig nasiznánk valamit. Köszönöm az ötletet! :)

    VálaszTörlés
  7. Épp erre gondoltam én is, mint marisz....Ezer éve nem sütöttem - és hamarosan vendéget várok - ez jó kis délutáni tea melletti sütemény lesz. Nem komplikált és finom. De jó, hogy eszembe juttattad !

    VálaszTörlés